Σε θέσεις μάχης οι αγρότες: Πως προετοιμάζουν την κάθοδο στο Σύνταγμα, ποιοι δρόμοι κλειστοί

Οι αγρότες παίρνουν όλα τα μέτρα για την “επίσκεψη” τους στο Σύνταγμα. Ποιοι δρόμοι είναι ήδη κλειστοί και μέχρι πότε.

Στην Αθήνα κατεβαίνουν την Παρασκευή οι αγρότες, όπως αποφάσισαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι τους από τα 68 μπλόκα που συμμετείχαν στην χθεσινή πανελλαδική συνάντηση της Νίκαιας.

Οι αγρότες θα “κατασκηνώσουν» στο Σύνταγμα όπου και θα διαδηλώσουν και θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Προς το παρόν κρατάνε κλειστούς τους δρόμους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπως στα Τέμπη που θα παραμείνουν κλειστά ως τις 6 το απόγευμα, με συνέπεια οι οδηγοί να κινούνται από εναλλακτικές διαδρομές.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Λάρισας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683190, 2410-683169, 2410-683176, 2410-741453.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κλειστό παρέμεινε και χθες το τελωνείο του Προμαχώνα ενώ υπό κατάληψη είναι και η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων.

Στα διόδια των Μαλγάρων ο αποκλεισμός ξεκίνησε το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι και θα συνεχιστεί μέχρι και σήμερα Δευτέρα, ενώ επ’ αόριστον είναι ο αποκλεισμός στον κόμβο του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας το απόγευμα από τις 16:00.

Στο Νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη σε επίπεδο νομού αφορά στα εξής: σε Έδεσσα και Αμύνταιο γίνεται αποκλεισμός 12:00-13:00 και 19:00-21:00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα Άρνισσας κλείνουν 17:30-20:30.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι (12:00-18:00 κλειστά), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων, στα «πράσινα φανάρια» και το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα (12:00-16:00 κλειστά). Τα άλλα δύο μπλόκα θα κλείνουν σε συνεννόηση και εναλλάξ.

Στο Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο, ενώ δύο μόνο ώρες (12:00-14:00) μένει ανοικτή η ΕΟ Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία.

Στο 210ο χλμ της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, ο δρόμος παραμένει κλειστός, αλλά οι αγρότες απέσυραν τα τρακτέρ από τους παράδρομους με συνέπεια με μικρές παρακάμψεις να διεξάγεται η κυκλοφορία.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου

Για περίπου τέσσερις ώρες θα μείνει ανοικτή σήμερα η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Μετά την απόφαση που πήραν οι αγρότες, οι οποίοι συμμετέχουν στο μπλόκο, ο δρόμος θα παραμείνει ανοικτός από 10:00-14:00.

Στη συνέχεια, η εθνική οδός θα κλείσει, έως τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Επίσης, οι αγρότες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Ακόμη, από τις 11:00 σήμερα έως τις 17:00, αγρότες από την περιοχή της Βόνιτσας και του Ακτίου, θα κλείσουν την εθνική Αμφιλοχίας – Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, από τις 12:00 σήμερα έως τις 15:00, αγρότες από την περιοχή της Ναυπακτίας και της Δωρίδας, θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιτέας, στην έξοδο της περιμετρικής της Ναυπάκτου, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου.

Ακόμη, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων από 15:00-20:00, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου από 16:00-22:00, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, ενώ για αύριο το πρωί προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της Γ’ ΔΟΥ, στην Πάτρα.

Επίσης, αγρότες της Αιγιάλειας αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνέλευση στις 18:30, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις, ενώ αναμένεται να κλείσουν, από 19:00-22:00, τη νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου. Ταυτόχρονα, στην Αιγιάλεια υπάρχει και δεύτερο μπλόκο στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών στη γέφυρα του Μεγανίτη. Εκεί οι αγρότες θα κλείσουν σήμερα για δύο ώρες το δρόμο, από 19:00-21:00.

Στην Ηλεία, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, από 12:00-18:00, στον κόμβο του Κουρτεσίου, ενώ έχουν αποφασίσει να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στην Αθήνα.

Διαβάστε γιατί πέταξαν στα σκουπίδια το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου οι εταίροι και ποιες θα είναι οι νέες εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.