Του… αγρότη στο κέντρο της Αθήνας: Σοβαρά επεισόδια και ντοματοπόλεμος με ΜΑΤ – Πότε φτάνουν τα τρακτέρ [video]

Ποια τα σοβαρά επεισόδια με τους αγρότες στην Αθήνα; Πότε καταφθάνουν τα τρακτέρ;

Να μπουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν οι αγρότες με την αστυνομία να τους προβάλει αντίσταση.

Έτσι στο σημείο επικρατεί ένταση με τους αγρότες να φωνάζουν «Αγρότη, πολέμα σου πίνουν το αίμα». Ένταση και στην πλατεία Καραϊσκάσκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το μεσημέρι συμφωνήθηκε στο κέντρο της Αθήνας να πραγματοποιήσουν συμβολική παρέλαση 17 τρακτέρ και 3 με 4 φορτηγά.

Περίπου 2.000 αγρότες είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αγρότες ρίχνουν ντομάτες και καπνογόνα έξω από το Υπουργείο. Ενώ παράλληλα με πέτρες προσπαθούν να σπάσουν τα τζάμια του Υπουργείου.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας που δέχτηκε λεκτική επίθεση από αγρότη έξω από το Υπουργείο, είναι ο ίδιος ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση έξω από τη Βουλή από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Την ίδια στιγμή επεισόδια και στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε όχημα αγρότη. Οι αγρότες έφθασαν στο σημείο κι αμέσως ξεκίνησαν να κυνηγούν τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Έγινε συμπλοκή ανάμεσά τους, με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί και να χτυπούν ακόμα και τις μαγκούρες τους στο δρόμο.

Σύμφωνα με αγρότη που μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, οι αγρότες προσπάθησαν να μεταβούν με όχημα που είχε αγροτικά προϊόντα έξω από το υπουργείο αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους το απαγόρευσαν.

Τα πανό των Κρητικών αγροτών που έφθασαν στην Αθήνα έγραφαν: «όχι στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς» και «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο».

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί;
Περί τις 10:00 το πρωί έκλεισαν οι εξής δρόμοι: Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου. Τις επόμενες ώρες αναμένεται πως θα κλείσουν πολλοί κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Το μεγάλο συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 στο Σύνταγμα.

Καθοδόν είναι τόσο 20 αγροτικά οχήματα από το μπλόκο της Νίκαιας, όσο και τα πούλμαν που μεταφέρουν τους υπόλοιπους αγρότες.

Το ραντεβού όλων των μπλόκων είναι στην Ομόνοια και στην συνέχεια όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα για να στήσουν τις σκηνές και τις κατασκευές που θα τους φιλοξενήσουν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Μέχρι τις 12:00 θα είναι ανοιχτά τα Τέμπη για να γίνει πιο εύκολη η μετακίνηση των αγροτών.

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα και αύριο κατά του Ασφαλιστικού.

Πρώτοι έφτασαν οι αγρότες της Κρήτης, που αποβιβάστηκαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Ειδικότερα, από το Ηράκλειο κατέπλευσαν τα πλοία «Κύδων» και «Κνωσός Παλλάς» μεταφέροντας – σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών – περίπου 2.000 άτομα. Επίσης, από τη Σούδα έφθασε στις 05:40 ένα ακόμη επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο μεταφέροντας περίπου 300 άτομα.

Οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στην Ομόνοια, όπου θα γίνει προσυγκέντρωση και μετά θα πάνε στο Σύνταγμα, όπου θα στηθούν σκηνές.

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει σημαντική εκπροσώπηση στο Σύνταγμα, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν.

Ενάντια στο Ασφαλιστικό θα διαμαρτυρηθούν διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι καθώς συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει δηλώσει και η ΑΔΕΔΥ, με συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος από γιατρούς, δικηγόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αύριο Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Σε ετοιμότητα η αστυνομία

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία που έχει ετοιμάσει τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.

Διαβάστε ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης για να μην κατέβουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.