Εκλογές ολοταχώς παρά τις διαψεύσεις: Το μυστικό σχέδιο Τσίπρα-Καμμένου για να τους πιάσουν στον ύπνο

Ποια είναι τα κρυφά σχέδια ΤσίπραΚαμμένου για τις εκλογές;

Τα πράγματα είναι πλέον πολύ πιεσμένα για την κυβέρνηση των Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου.

Είναι αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων είτε να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους είτε να εγκαταλείψουν το πηδάλιο του κράτους και να πάνε ξανά σε εκλογές.

Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Πρόκειται για κατάσταση απαξίωσης των πάντων. Κατάφεραν με την αδράνεια και τις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις τους να τα απαξιώσουν όλα. Ακόμη και η ΝΔ άλλαξε στάση.

Η επίσημη γραμμή από το «όχι τώρα εκλογές» μεταβλήθηκε σε «δεν αποκλείουμε εκλογές σε σύντομο χρόνο». Είδαν οι «γαλάζιοι» και την κατρακύλα του Χρηματιστηρίου και έπαθαν ένα μικρό σοκ. Δεν ήξεραν τι να κάνουν.

Πραγματοποίησαν σύσκεψη (εκεί στη Μυτιλήνη όπου βρισκόταν η ηγεσία) αν θα πρέπει να εκδώσουν ανακοίνωση ή όχι. Τελικά αποφάσισαν να μην εκδώσουν. Θα περιμένουν να δουν και πώς θα πάει την Τρίτη το Χρηματιστήριο για να πουν κάτι. Δεν ήθελαν να… τρομάξουν τον κόσμο τη Δευτέρα.

Συνεννόηση και για εκλογές;

Αλλά και οι συμμετέχοντες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άρχισαν να σκέφτονται τώρα σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

Οσο κι αν αναθεματίζουν ή εξορκίζουν τις εκλογές με δηλώσεις της Ολγας Γεροβασίλη ή ακόμη του Γιάννη Δραγασάκη…

Οι δηλώσεις του Π. Καμμένου περί προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση που επιμείνουν οι δανειστές δεν έγιναν έτσι. Υπήρξε, ένα είδος συνεννόησης με το Μαξίμου.

Ηταν για να βολιδοσκοπήσουν την κοινή γνώμη. Ή για να τη φοβίσουν, τη στιγμή που γνώριζαν ότι και το Ασφαλιστικό δεν τους βγαίνει και οι αγρότες είναι έτοιμοι να καταλάβουν την Παρασκευή το Σύνταγμα.

Καταργούν τις μονοεδρικές

Το τελευταίο όπλο που τους έμεινε για να γαντζωθούν στην εξουσία ή για να ανακόψουν την πορεία της ΝΔ προς την εξουσία είναι ο εκλογικός νόμος.
Διαρρέεται πως έχουν επιστρατεύσει εκλογολόγους και καθηγητές πανεπιστημίων και προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να παρουσιάσουν ένα εκλογικό σύστημα αναλογικότερο.

Ως τώρα, παρά τις προσπάθειες, δεν τα κατάφεραν. Δεν τους βγαίνει, ούτε η μείωση του πλαφόν εκλογής, ούτε η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, ούτε καν το να αρχίζει η πρώτη κατανομή από τον νομό και να τελειώνει στον νομό.

Ούτε βεβαίως το μπόνους των 50 εδρών Στην αρχή σκέφτηκαν να το καταργήσουν, εν συνεχεία πρότειναν να το μειώσουν σε 30 ή 40 και τώρα λένε ότι δεν θα το μειώσουν ούτε θα το καταργήσουν αλλά θα το δώσουν στο κόμμα που θα συγκεντρώνει ένα ποσοστό (γύρω στο 40%).

Και η τελευταία πρότασή τους είναι να καταργήσουν και τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες. Μου λένε ότι τα άλλα κόμματα δεν πρόκειται να ψηφίσουν τέτοιον νόμο (ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές), το ΚΚΕ θέλει κατά πάγια πολιτική του την απλή ανόθευτη αναλογική και το ΠαΣοΚ το μόνο που μπορεί να ψηφίσει είναι η κατάτμηση της Β’ Αθηνών και τίποτε άλλο.

Συνεπώς, λένε στο ΠαΣοΚ, όποιος νόμος κι αν έρθει δεν θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές αλλά από τις μεθεπόμενες.

Στο μεταξύ μια άλλη κυβέρνηση θα προλάβει να τον καταργήσει.

Διαβάστε ποιοι βουλευτές ετοιμάζουν αντάρτικο την μέρα ψήφισης του ασφαλιστικού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.