Όλα έτοιμα για Εκλογές – Τσίπρας: “Θα φύγω…” Οικουμενική, Δραγασάκης και δημοψήφισμα

Τα πάνω κάτω στην κυβέρνηση Τσίπρα. Αποχωρεί ο πρωθυπουργός, εκλογές δημοψήφισμα και οικουμενική. Ποιος ο ρόλος του Δραγασάκη.

Ένα βήμα πριν το στήσιμο εκλογικών καλπών φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση, καθώς από τη μια οι κοινωνικές αντιδράσεις και οι γκρίνιες των βουλευτών και από την άλλη η άκαμπτη στάση των δανειστών έχουν οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο.

Μετά τις πληροφορίες περί παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που οι δανειστές δεν ανοίξουν τη συζήτηση για το χρέος, σειρά πήρε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος με δηλώσεις του στην Real News άνοιξε ξεκάθαρα το θέμα προσφυγής στον ελληνικό λαό:

«Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, όμως, ο υπουργός περιέπλεξε λίγο τα πράγματα καθώς είπε: «Ο ελληνικός λαός, όμως, έχει απαντήσει πολύ πρόσφατα. Το 2019 που θα γίνουν ξανά εκλογές, θα αποφασίσει ξανά ο ελληνικός λαός».

Το σενάριο του δημοψηφίσματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σενάρια που σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας περιλαμβάνεται ακόμα κι αυτό του δημοψήφισματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ερώτημα αυτή τη φορά θα είναι πιο ξεκάθαρα και θα σχετίζεται με το μέλλον της χώρας στην ΕΕ. Κι αυτό σε περίπτωση που οι δανειστές δεν ανοίξουν τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Η… παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Αν με πουλήσουν με το χρέος, θα φύγω» φέρεται να διαμηνύει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Ο πρωθυπουργός βλέπει το θέμα της μείωσης του χρέους σαν ένα στοίχημα για τον εαυτό του: θεωρεί πως αν το καταφέρει, θα θεωρηθεί ο ηγέτης που πήρε το ρίσκο αλλά δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα και θα είναι εκείνος που θα επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όσοι βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα λένε πως αφήνει να εννοηθεί ότι αν οι Ευρωπαίοι τον «πουλήσουν» στο θέμα του χρέους και παρ’ ότι εκείνος υπέγραψε τρίτο Μνημόνιο και πήρε επώδυνες κοινωνικά αποφάσεις, τότε η… επανεμφάνισή του ως «Έλληνα Τσε» είναι η μοναδική λύση.

«Ή παίρνω το χρέος ή φεύγω» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η οικουμενική κι ο Δραγασάκης

Την ίδια στιγμή, φουντώνουν τα σενάρια περί σύστασης οικουμενικής κυβέρνησης, με το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη να είναι στην κορυφή της λίστας με εκείνους που ενδεχομένως να κληθούν να τη σχηματίσουν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Παραπολιτικών, δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ένα από τα λίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνουν στο πρόσωπό τους την εμπιστοσύνη πολιτικών και οικονομικών κύκλων.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές του 2014 και με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, είχε γίνει μυστικό δείπνο στο Παλαιό Ψυχικό, παρουσία κορυφαίων επιχειρηματικών παραγόντων και της πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Από τότε έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη ως επικεφαλής μιας οικουμενικής κυβέρνησης.

Και τώρα, σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν οι εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης αποδειχθούν χειρότερες απ’ αυτές που περιμένει ο Αλέξης Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν αποκλείεται να προτείνει την αντικατάσταση του πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή!

Θα είναι η τελευταία… γραμμή άμυνας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλει πρόωρες εκλογές.

Η… διάψευση από την Γεροβασίλη

Από την πλευρά της, πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μέσω συνέντευξής της στην εφημερίδα Επένδυση διαμηνύει πως ούτε εκλογές θα γίνουν ούτε και θα υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση έχει πολύ πρόσφατη εντολή από το εκλογικό σώμα να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας και παραμένει με επιτυχία εντός των στόχων», τονίζει η κ. Γεροβασίλη και καλεί, για μια ακόμη φορά, να το ξεχάσουν, «αν κάποιοι στο εσωτερικό ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση και ονειρεύονται συγκυβερνήσεις».

Διαβάστε ποιοι βουλευτές κάνουν αντάρτικο στην κυβέρνηση προκαλώντας ένα ακόμη πονοκέφαλο στον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.