Εθνικό πένθος: Ταυτοποιήθηκαν οι δύο σοροί των αξιωματικών του ελικοπτέρου, πώς συνεχίζει η έρευνα για τον Τουλίτση

Στα μαύρα είναι ντυμένη όλη η Ελλάδα μετά την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου και τον τραγικό θάνατο που βρήκαν οι 2 αξιωματικοί. Πλέον όλη έρευνα στρέφεται στην εύρεση του αγνοούμενου.

Ανείπωτος ο πόνος σε Λέρο Ναύπλιο και Αθήνα, από όπου κατάγονταν οι τρεις αξιωματικοί του πληρώματος του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 «ΠΝ-28» που συνετρίβη στη νησίδα Κίναρο σε απόσταση 14 ναυτ.μιλίων από τη Λέρο.

Θρηνεί όμως και ολόκληρη η Ελλάδα για το χαμό των τριών αξιωματικών-παληκαριών εν ώρα καθήκοντος.

Νωρίτερα σταμάτησαν για απόψε λόγω σκότους, οι έρευνες του προσωπικού της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος και των βατραχανθρώπων της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, που διενεργούνταν στο σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό της σωρού του τρίτου μέλους του πληρώματος που δεν έχει βρεθεί ως τώρα, του κυβερνήτη Υποπλοιάρχου Αναστασίου Τουλίτση ΠΝ.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από μερικά λεπτά στους στρατιωτικούς συντάκτες ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, προσθέτοντας ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία η πρόσκρουση του ελικοπτέρου ήταν σφοδρότατη στην κορυφή του υψώματος του νησιού και εν συνεχεία «έπεσε» σε παρακείμενη «πτύχωση» της επιφανείας του εδάφους, που είναι κάθετη από την κορυφή και σχηματίζει ένα πλάτωμα 25 -30 μέτρα από το σημείο της αρχικής προσκρούσεως.

Στην περιοχή παραμένει η φρεγάτα «Ύδρα» του Στόλου, επί της οποίας επιβαίνει τμήμα της επίλεκτης 31 «Μοίρας Επιχειρήσεων Ερεύνης Διασώσεως» (31 ΜΕΕΔ) της ΠΑ, ως εφεδρεία, και που μαζί με τους βατραχανθρώπους της ΔΥΚ θα καταδυθούν αύριο στη θάλασσα, στην προέκταση του ίχνους της προσκρούσεως από την ξηρά σε αυτήν, για να ερευνήσουν μήπως η σωρός του άτυχου κυβερνήτη του «ΠΝ-28» είναι εκεί.

Οι σωροί των δύο μελών που έχουν εντοπιστεί και αναγνωριστεί ήδη, του συγκυβερνήτη Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ και του Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριου Ευαγγέλου, θα μεταφερθούν αύριο πρωί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή από τους ειδικούς γιατρούς της ΠΑ.

Τέλος, τονίστηκε από τον ΥΕΘΑ, ότι από το πρωί ισχύει τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των τριών στελεχών του ΠΝ και ότι οι αυριανές ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων σε όλα τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων θα πραγματοποιηθούν με τις προβλεπόμενες σε περίπτωση πένθους διαδικασίες.

Διαβάστε ποια είναι τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.