“Βόμβα” Μουζάλα: Πιθανόν να κλείσουν τα…

Κυνικότατος ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύντομα να έχουμε κλειστά σύνορα.

Η δραματική θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα επεσήμανε εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον Ενικό».

Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει «για να μην δοθεί άλλοθι», υπογραμμίζοντας ότι τα hot spots πρέπει να ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος.

«Είναι πολύ πιθανό παρότι εμείς θα είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας να υπάρξουν αρνητικές κινήσεις από την πλευρά της Ευρώπης. Ακόμη και να κλείσουν τα σύνορα.

Δεν θα δημιουργηθεί κάποιο φαινόμενο που θα είναι τραγικό. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα που θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για ένα «βαθύ τραύμα στην Ευρώπη», σημειώνοντας ότι υπάρχουν δυο απόψεις: «Η μία που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ανθρωπιστικούς όρους και η δεύτερη που γυρνάει την Ευρώπη στον μεσαίωνα. Η δεύτερη άποψη δεν είναι η κυρίαρχη και εκεί βασιζόμαστε εμείς».

Τέλος, επεσήμανε ότι το κλειδί στη λύση του προβλήματος είναι η Τουρκία και ότι πρέπει να γίνουν και εκεέι hot spots, εκτός ευρωπαϊκού εδάφους.

Το κλειδί στο προσφυγικό πρόβλημα είναι η Τουρκία. Αυτή είναι μια άποψη την οποία η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίστηκε με φανατισμό. Hot Spot στην Τουρκία και έλεγχος στις ακτές της. Η πρόταση μας είναι να στέλνουμε τους παράνομους μετανάστες κατ’ ευθείαν πίσω στη Τουρκία.

Διαβάστε τα σχέδια Τσίπρα-Καμμένου για νέες εκλογές. Τι κινήσεις κάνουν για να αιφνιδιάσουν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.