Μητσοτάκης: Άρχισε το μεγάλο ξεκαθάρισμα στη ΝΔ – Ποια μεγάλα ονόματα «παίρνουν πόδι»

Πώς άρχισε το μεγάλο ξεκαθάρισμα στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Μεθοδικά και με συνοπτικές διαδικασίες εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σύνθημα «θα τα αλλάξω όλα στη Νέα Δημοκρατία» που είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Μετά τον ορισμό των Συντονιστών και Τομεαρχών, την τοποθέτηση νέων Γραμματέων, την τοποθέτηση νέων προσώπων στη ΝΔ Θεσσαλονίκης και την τελευταία απόφαση για δημιουργία τριών νέων γραμματειών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δρομολογήσει τη στελέχωση επιτελικών θέσεων με νέους ανθρώπους, τόσο σε ηλικία όσο και σε ιδεολογία.

Αν και οι αποφάσεις των πρώτων ημερών για την εικόνα του κόμματος είχαν στοιχεία από όλες τις τάσεις (δεξιά, κεντροδεξιά, κεντρώα, νεοφιλελεύθερη) τώρα αρχίζει το μεγάλο «ξεσκαρτάρισμα». «Θέλω να μπουν νέοι άνθρωποι στη ΝΔ. Αναγκαστικά κάποιοι από τους παλιούς θα φύγουν» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ.

Η δήλωση αυτή άναψε φωτιές στη Συγγρού, καθώς αρκετοί από την «παλιά σειρά» κατάλαβαν ότι… γι’ αυτούς χτυπάει η καμπάνα.

Κάποιοι εξέλαβαν την εξαγγελία Μητσοτάκη ως μήνυμα στους καραμανλικούς και στους λαϊκούς δεξιούς που εκλέγονται εδώ και δεκαετίες και εκπροσωπούν το παλιό πολιτικό σύστημα. Μάκης Γιακουμάτος, Κώστας Τζαβάρας, Γιώργος Βλάχος, ακόμη και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο τελευταίος, ωστόσο, είναι ιστορικό στέλεχος και στενός συνομιλητής του Κώστα Καραμανλή… Αυτό, λένε όσοι ξέρουν καλά τα εσωκομματικά της ΝΔ, δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αν λάβει κανείς υπόψιν του και το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής δεν έχει μιλήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι όταν αποφασίσει να σηκώσει «μπαϊράκι» ο Νικήτας, μεγάλο μέρος του κομματικού μηχανισμού θα είναι μαζί του. Αν και εκτιμούν ότι τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα προχωρήσει σε ρήξεις άνευ λόγου και αιτίας και ότι όλοι θα κριθούν από τον ελληνικό λαό.

Στον σχεδιασμό του προέδρου είναι να τοποθετήσει στον κομματικό μηχανισμό νέους ηλικιακά ανθρώπους και πιο κεντρώους ιδεολογικά. Στόχος του είναι να διευρύνει τη ΝΔ προς το κέντρο, να δημιουργήσει μια πιο κεντροδεξιά παράταξη, που κάποιοι μεταφράζουν ως φιλελεύθερη.

Άνθρωποι της λογικής και των ιδεολογικών καταβολών του Κυριάκου, που χειρίζονται άριστα τα social media και τις νέες τεχνολογίες, που προέρχονται από επαγγελματικούς -και όχι μόνο- κύκλους που ανταποκρίνονται στη «mentalite» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εκείνοι που θα δούμε το επόμενο διάστημα να κατακλύζουν τις κομματικές θέσεις.

Άνθρωποι που δεν έχουν απαραίτητα βαριά «ένσημα» σε εργασία και κοινωνία, αλλά που εκπροσωπούν κάστες που έχουν ως Ευαγγέλιο τις μεταρρυθμίσεις και τη σκληρή τεχνοκρατική αντίληψη.

Οι εκλογές, όταν αυτές έρθουν, θα δείξουν βέβαια εάν το εγχείρημα αυτό θα πετύχει στην Ελλάδα που πιστεύει σε υποσχέσεις και όχι σε ανάλγητες πολιτικές…

Διαβάστε τι αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα σχέδιά το αν πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα και πώς κόβει «μαχαίρι» και το κάπνισμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.