Κηδεία Παντελή Παντελίδη: Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα

Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα για να αποχαιρετήσουν τον Παντελή Παντελίδη.

Η αγάπη που έτρεφαν οι θαυμαστές του Παντελή Παντελίδη προς το πρόσωπό του είναι δίχως προηγούμενο. Εκατοντάδες ήταν αυτοί που έφταναν τόσο την Πέμπτη, την ημέρα της τραγωδίας, όσο και την Παρασκευή στο σημείο που ο αγαπημένος τραγουδιστής έχασε τη ζωή του.

Άφηναν ένα λουλούδι, άναβαν ένα κερί, έγραφαν μηνύματα αγάπης. Το ίδιο σκηνικό και στη Νέα Ιωνία. Εκεί όπου ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε. Εκεί όπου οι γονείς του διατηρούν πρακτορείο ΟΠΑΠ, στο οποίο ο τραγουδιστής βοηθούσε ακόμη κι όταν το “αστέρι” του είχε ήδη λάμψει.

Η απήχηση του Παντελή Παντελίδη ήταν ολοφάνερη από την αρχή της -σύντομης δυστυχώς- καριέρας του. Από την πρώτη στιγμή χιλιάδες Έλληνες “αγκάλιασαν” τον λαϊκό τραγουδιστή που κατάφερε να σημειώσει πρωτοφανή επιτυχία στο μουσικό στερέωμα.

Η αγάπη αυτή του κόσμου, ωστόσο, φαίνεται ακόμη περισσότερο τώρα, μετά τον τραγικό επίλογο που του επεφύλασσε η μοίρα. Ο Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Πέμπτης κι ακόμη και τώρα, πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την τραγική κατάληξη.

Λατρεία και λαϊκό προσκύνημα

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στην πρωτεύουσα φτάνουν για την κηδεία του Παντελή Παντελίδη άνθρωποι ακόμη κι από την επαρχία!

Το βράδυ της Παρασκευής, έξω από το πατρικό του είχε δημιουργηθεί “λαοθάλασσα”. Είχε ήδη γίνει γνωστό πως εκεί θα μεταφέρονταν η σορός του, η οποία σήμερα από τις 10:00 και μετά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Αργότερα θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ για τις 15:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η κηδεία του στον Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης.

Κοσμοσυρροή στη Νέα Ιωνία

Ο χαμός του Παντελή Παντελίδη “βύθισε” σε βαρύ πένθος την οικογένεια του.Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η σπαρακτική μορφή της χαροκαμένης μητέρας του, Αθηνάς, στην οποία είχε ιδιαίτερη αδυναμία και της αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του.

Δεκάδες κόσμου συγκεντρώνονταν από το πρωί της Παρασκευής στο πατρικό του Παντελή Παντελίδη στη Νέα Ιωνία, εκεί όπου μεταφέρθηκε η σορός του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα.

Την σορό μετέφερε ένα λευκό αυτοκίνητο, ενώ το φέρετρο ήταν επίσης λευκό. Ο Παντελής Παντελίδης σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ντυμένος με την στολή του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο υπηρέτησε για δέκα ολόκληρα χρόνια.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Δήμος Βερύκιος για τον Παντελή Παντελίδη και πώς βρήκαν τον Παντελή Παντελίδη οι αστυνομικοί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.