Σταύρος Καραγκούνης: Πού διόρισε ο Τσίπρας τον… συμμαθητή του

Ποιος ο Σταύρος Καραγκούνης που διόρισε ο Τσίπρας;

Ο αντιπρόεδρος του 15μελούς στο οποίο πρόεδρος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στα χρόνια 1990 – 1992 Σταύρος Καραγκούνης τοποθετήθηκε με «κοπτάτσια» του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη διευθύνων σύμβουλος στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Πρόκειται για μια σχέση ετών καθώς οι κ. κ. Καραγκούνης και Τσίπρας είναι φίλοι από την Α Γυμνασίου από το Β Πειραματικού Σχολείου ενώ μετά μεταπήδησαν στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων.

Στα χρόνια της τότε περιόδου οι δύο τους ήταν το δίδυμο που ξεσήκωσε τις καταλήψεις κατά του τότε νόμου Κοντογιαννόπουλου το 1990, παρά το ότι όπως αναφέρουν στο protothema.gr συμμαθητές της τότε εποχής, ο κ. Καραγκούνης ήταν μέλος των σκληροπυρηνικών μαθητικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η σχέση των δύο συνεχίστηκε όμως και μετά καθώς ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε μέχρι και σε οικογενειακές τελετές του Σταύρου Καραγκούνη. Ο τελευταίος σπούδασε στη δεκαετία του ’90 φιλολογία (γερμανική και ισπανική) στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης κι αργότερα έγινε μεταφραστής του έργου του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε πως ο Σταύρος Καραγκούνης διορίζεται Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ μετά από προκήρυξη διαγωνισμού που έγινε από το υπουργείο Παιδείας κι ενώ τη θέση διεκδικούσαν γνωστοί τεχνοκράτες της Παιδείας.

Ο στενός προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού εντάχθηκε στον Συνασπισμό πολύ πριν τα Μνημόνια και συγκεκριμένα, το 2006 και διετέλεσε μέλος της γραμματείας του τμήματος διεθνών σχέσεων, ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αττικής.

Διαβάστε πότε σκέφτεται ο Τσίπρας πρόωρες εκλογές και τι τρέμει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.