Λαβράκια στη UBS: Δημοσιογράφος, τραγουδίστριες, ζωγράφος και… παπάς με εκατομμύρια

Το φως της δικαιοσύνης και της δημοσιότητας βλέπει όλο και περισσότερα στοιχεία για την ελβετική τράπεζα UBS και τις καταθέσεις που έχουν γνωστή δημοσιογράφος, πασίγνωστες τραγουδίστριες και ένας ζωγράφος όλοι ελληνικής προελεύσεως.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με την περιβόητη λίστα Μπόργιανς με τους Έλληνες που φαίνεται να έχουν «μαύρο» χρήμα, πολλά εκατομμύρια κρυμμένα σε λογαριασμούς και ειδικά στην ελβετική τράπεζα UBS.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια πασίγνωστη δημοσιογράφο με καταθέσεις άνω των 2.000.000 ευρώ. Ακόμη έχουν εντοπιστεί δυο πασίγνωστες τραγουδίστριες του έντεχνου με καταθέσεις αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, η μια λέγεται πως έχει σε έναν λογαριασμό περισσότερα από 250.000 ευρώ, ενώ «ζαλίζουν» τα ποσά που έχει σε λογαριασμούς ένας γνωστός ζωγράφος.

Εντοπίστηκαν στην κατοχή του λογαριασμοί με καταθέσεις 3.000.000 ευρώ. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε και ο ιερέας που βρέθηκε να έχει καταθέσεις άνω των 400.000 ευρώ.

Όλοι οι παραπάνω προστέθηκαν στη λίστα με γνωστές τηλεπερσόνες, δικηγόρους γιατρούς και επιχειρηματίες, γνωστούς στα αθηναϊκά σαλόνια που ήδη έχουν κληθεί από τους εισαγγελείς για κατάθεση.

Επισημαίνεται με νόημα ότι όλοι οι παραπάνω θα κληθούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που εντοπίστηκαν.

Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι πρόκειται για μαύρο χρήμα κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια.

Προσχώρησαν σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων 24 ατόμων που δεν μπόρεσαν σε πρώτη φάση να αποδείξουν ότι τα χρήματα που είχαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς είχαν φορολογηθεί σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso.

Διαβάστε ποιους “τσιμπάει” η δικαιοσύνη μετά την έφοδο στις καταθέσεις τις UBS.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.