Δήλωση Μουζάλα για “Μακεδονία”: Εμφύλιος στη κυβέρνηση, ποιοι ζητάνε την παραίτησή του, γιατί συγκαλείται έκτακτα η Κ.Ο των ΑΝΕΛ

Ποιοι ζητάνε παραίτηση Μουζάλα μετά τις δηλώσεις του για Μακεδονία αντί για ΠΓΔΜ; Τι σημαίνει η κίνηση των ΑΝΕΛ να συγκαλέσουν έκτακτα την Κ.Ο;

Ραγδαίες αναμένεται να είναι εντός της ημέρας οι εξελίξεις καθώς ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ για το θέμα του Γιάννη Μουζάλα.

Η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ είπε:

«Ο κ. Καμμένος ήταν σαφής. Εχει ζητήσει σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Το θέμα δεν είναι απλό, το να αποκαλεί ένας υπουργός την ΠΓΔΜ “Μακεδονία” ισοδυναμεί με ντε φάκτο αναγνώριση».

Οταν η κυρία Παπαδοπούλου ερωτήθηκε για το αν τίθεται θέμα παραμονής των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα του κ. Καμμένου για παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί κάποιο τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε να δούμε τον κ. Μουζάλα να υποβάλλει την παραίτησή του. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον πρόεδρό μας. Στα εθνικά μας θέματα την ώρα που καίγεται ο τόπος δεν μπορούν να γίνεται εκπτώσεις».

Μάλιστα, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι το κόμμα της συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που δίνει για την καταπολέμηση της διαφθοράς αλλά, όπως είπε «όταν έχει ματώσει τόσο πολύ ο ελληνικός λαός δεν μπορεί στα εθνικά ζητήματα να υπάρχουν εκπτώσεις. Το θέμα είναι ότι δημιουργείται ντε φάκτο αναγνώριση».

Στις επίμονες ερωτήσεις των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου για το αν τίθεται θέμα παραμονής των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση η Μανταλένα Παπαδοπούλου είπε ότι δεν μπορεί η ίδια να δώσει απάντηση για το θέμα, ενώ όταν ρωτήθηκε αν βρίσκεται στους προβληματισμούς του κόμματος, απάντησε ξεκάθαρα «Ναι». Υπενθύμισε μάλιστα ότι οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ υπουργοί Σγουρίδης και Δημήτρης Καμμένος διευκόλυναν, στο παρελθόν, όταν είχε τεθεί θέμα, είχαν διευκολύνει με την παραίτησή τους. «Διαφωνούμε με τη συγκεκριμένη έκφραση του κ. Μουζάλα», κατέληξε.

Να θυμίσουμε πως ο Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε στην ΠΓΔΜ με την φράση “Μακεδονία” στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα “Ιστορίες” προκαλώντας την ίδια στιγμή έντονες αντιδράσεις στα social media και στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μουζάλας είπε:

«Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα».

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα»

https://www.youtube.com/watch?v=o1vrJlc8OPs

Διαβάστε την απίστευτη δήλωση Μπαλτά για την Ειδομένη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.