Najim Laachraoui, Mohamed Abrini: Αυτοί είναι οι τρομοκράτες που έπνιξαν στο αίμα τις Βρυξέλλες [φωτο]

Ποιοι είναι οι δύο τρομοκράτες Najim Laachraoui, Mohamed Abrini; Ποια η σχέση τους με το μακελειό στο Παρίσι;

Δύο ύποπτοι τρομοκράτες, που έχουν κατονομαστεί από τη βελγική αστυνομία ως συνεργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα στο επίκεντρο των ερευνών για τις επιθέσεις που βύθισαν στον τρόμο τις Βρυξέλλες και την Ευρώπη σύμφωνα με την βρετανική εφημερία «The Telegraph».

Πρόκειται για τους Najim Laachraoui και Mohamed Abrini, συνεργούς του Σαλάχ Αμπντεσλάμ και υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

O Najim Laachraoui και ο Mohamed Abrini εξακολουθούν να αναζητούνται μετά τις επιδρομές της αστυνομίας που οδήγησαν στη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Μια εκδοχή, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, τούς θέλει να βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες, με την υπόθεση ότι η ανάκριση του Αμπντεσλάμ από την αστυνομία θα δώσει στοιχεία για το πού βρίσκονται.

Ο Najim Laachraoui είναι ένας 24χρονος Σύρος, που φέρεται να έφυγε για την Συρία τον Φλεβάρη του 2013 και επέστρεψε στην Ευρώπη με το ψεύτικο όνομα Soutane Kayal, το οποίο χρησιμοποίησε για να φτάσει στην Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο, μαζί με τον Αμπντεσλάμ.

Ο Mohamed Abrini, ένας 30χρονος με Βελγική υπηκοότητα και καταγωγή από το Μαρόκο, σύμφωνα με μαρτυρίες είχε συναντήσει τον Αμπντεσλάμ που ήταν παιδικός του φίλος, λίγο πριν τις επιθέσεις του περασμένου Νοέμβρη.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι το DNA του Najim Laachraoui έχει εντοπιστεί σε αρκετές ζώνες με εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις του Νοέμβρη στο Παρίσι. Το DNA του βρέθηκε επίσης και κατά τη διάρκεια ερευνών στη βελγική πόλη Auvelais και στο προάστιο των Βρυξελλών Schaerbeek.

Σύμφωνα με την Telegraph εμφανίζεται σε βίντεο σε ένα βενζινάδικο στο δρόμο για το Παρίσι, να οδηγεί ένα Renault Clio που χρησιμοποιήθηκε δύο μέρες πριν στο μακελειό του Παρισιού που κόστισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Ο Mohamed Abrini στη συνέχεια ταξίδεψε στο Παρίσι με το κομβόι των ένοπλων αντρών και των βομβιστών. Τις ημέρες που προηγήθηκαν της επίθεσης εθεάθη σε υλικό από κάμερες ασφαλείας σε ένα πρατήριο καυσίμων στη βόρεια Γαλλία να αγοράζει αναψυκτικά παρέα με τον Αμπντεσλάμ και να βρίσκεται στο τιμόνι του νοικιασμένου μαύρου Clio που αργότερα χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις.

Δείτε τη φωτογραφία με τους Mohamed Abrini και Najim Laachraoui:
oi-duo-upoptoi-twn-epithesewn.w_l

Διαβάστε ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις από τις Βρυξέλλες και ποιες χώρες έκλεισαν τα σύνορα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!