Σκάνδαλο Siemens: Πώς την βγάζει καθαρή ο Μιχάλης Χριστοφοράκος

Πώς την βγάζει καθαρή ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για τη Siemens;

Ένα σημαντικό βήμα για να βγει «λάδι» ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάς Μιχάλης Χριστοφοράκος, αποτελεί η πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος φέρεται να απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Real News, ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει την απαλλαγή του φυγόδικου Χριστοφοράκου όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης, αλλά και για αυτό της δωροδοκίας.

Ο κ. Κωσταρέλλος κρίνει στην πρόταση του ότι ο Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους αλλά έδινε «διψήφιο ποσό εκατομμυρίων« (άρα τουλάχιστον 10. εκατ. ευρώ) ως «δωρεά» στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η Siemens.

Για τον λόγο αυτό στην ίδια πρόταση ζητείται να αρθούν τα δυο εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εις βάρος του Μ. Χριστοφοράκου οταν δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί για την υπόθεση στον τέταρτο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερμανία όπου από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος.

Διαβάστε πώς “τάπωσε” ο Γιώργος Κατρούγκαλος τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Siemens.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.