Ζώδια 2016: Πώς επηρεάζει η ολική ηλιακή έκλειψη του Μαρτίου

Πώς επηρεάζει η ολική ηλιακή έκλειψη του Μαρτίου 2016 τα ζώδια;

Τετάρτη, 9/3/2016 και ώρα Ελλάδος 03:55 τα ξημερώματα πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη και Ολική Ηλιακή Έκλειψη του Μαρτίου 2016 στο ζώδιο των Ιχθύων και συγκεκριμένα στην 19η μοίρα του εν λόγω ζωδίου.

Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική αστρολογική θεωρία, μια έκλειψη στο συγκεκριμένο σημείο του ζωδιακού θα μπορούσε να δείξει τέλος / (μεταφορικό ή κυριολεκτικό) θάνατο προσώπων ή καταστάσεων που συνδέονται με την εκκλησία ή με τη θρησκεία ή με το νόμο ή με φιλοσοφικά / παιδαγωγικά συστήματα, ακόμα και σκάνδαλα που σχετίζονται με την εκκλησία / τη θρησκεία / το νόμο / την παιδεία ή με τους ανάλογους φορείς.

Σύμφωνα με την ίδια θεωρία, η ηλιακή έκλειψη δίνει μια έντονη δυναμική που δεν μπορεί να εξαντληθεί στο πλαίσιο ενός μήνα (αυτού που ακολουθεί). Κάποιοι λένε πως τα γεγονότα μπορούν να λάβουν χώρα χρονικά έως την επόμενη ηλιακή έκλειψη (εν προκειμένω έως την 1/9/2016 ). Η αρχαία ελληνική αστρολογία δέχεται μια επίδραση τόσων ετών μπροστά, όσα είναι και τα λεπτά διάρκειας της έκλειψης (εν προκειμένω συζητούμε για έκλειψη διάρκειας τεσσάρων λεπτών, άρα μπορούμε να θεωρούμε ότι η επίδραση της έκλειψης αγγίζει τα μέσα του 2020).

Παρατηρώντας τη θέση του Άρη, ο οποίος πλέον διελαύνει στο ζώδιο του Τοξότη και βλέποντας παράλληλα τις πραγματικές εξελίξεις με τα τεράστια ρεύματα προσφύγων και μεταναστών που μετακινούνται ανά τον κόσμο είναι φυσιολογικό να θεωρούμε ότι η αστρολογική θεωρία κάπου είναι εύστοχη – καθώς η θεωρία συνδέει τη συγκεκριμένη έκλειψη με τη θεματολογία που προανέφερα, αλλά και τον Άρη στον Τοξότη με εντάσεις που έχουν ως κέντρο τους το «φανατισμό και τα σκάνδαλα σε παγκόσμιο επίπεδο».

Σε ατομικό επίπεδο:

Η θέση των φώτων καταδεικνύει (α’) θετικές – αρμονικές – ελπιδοφόρες εξελίξεις (τουλάχιστον έως το Σεπτέμβριο του 2016) για αρκετούς / ές εξ’ υμών, κυρίως εφόσον έχετε γεννηθεί:

– Στο ζώδιο του Καρκίνου κοντά στις 11/7

– Στο ζώδιο της Σκορπιού κοντά στις 11/11

– Στο ζώδιο του Αιγόκερω κοντά στις 9/1

– Στο ζώδιο του Ταύρου κοντά στις 9/5

Η ίδια αστρολογική συγκυρία δείχνει ίσως (β’) αλλαγές / εξελίξεις που χρήζουν κάποιας προσαρμογής (με περισσότερη ή λιγότερη αίσθηση πίεσης / έντασης αναλόγως του προσωπικού σας ωροσκοπίου εν συνόλω), εφόσον έχετε γεννηθεί:

– Στο ζώδιο της Παρθένου κοντά στις 11/9

– Στο ζώδιο των Ιχθύων κοντά στις 9/3

– Στο ζώδιο των Διδύμων κοντά στις 10/6

– Στο ζώδιο του Τοξότη κοντά στις 11/12

– Στο ζώδιο του Ταύρου στις 24/4

– Στο ζώδιο του Λέοντος στις 27/7

– Στο ζώδιο του Σκορπιού στις 27/10

– Στο ζώδιο του Υδροχόου στις 24/1

Συζητώντας σε επίπεδο διαχείρισης της ενέργειάς μας, αυτή η έκλειψη «μιλά» για την αναγκαιότητα ανάπτυξης πνεύματος υπομονής, επιμονής, επιφύλαξης και συντηρητισμού. Η αναζήτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης ίσως καθυστερεί τις εξελίξεις, ωστόσο φαντάζει επιβεβλημένη από τις συνθήκες που επικρατούν.

Ο μεγάλος αστρολόγος R.Ebertin αναλύει το τετράγωνο Δία / Κρόνου αναφέροντας χαρακτηριστικά τις έννοιες της εργατικότητας, αλλά και της συνειδητοποίησης των σκοπών και στόχων. Η αίσθηση καθήκοντος, η τιμιότητα, η φιλοσοφική σκέψη και η διπλωματία κερδίζουν σταθερά, εξ’ ου και αποτελούν ζητούμενα ως πρακτικές στη δυναμική του φεγγαριού.

Στις θετικές εκφάνσεις της ενέργειας ο R.Ebertin καταγράφει τη χαρά / επιτυχία μέσ’ από το χωρισμό ή την ευτυχία μέσ’ από την απομόνωση.

Στις αρνητικές εκφάνσεις της ενέργειας αναφέρονται η διαταραγμένη ζωή με πολλές αλλαγές, οι εκνευρισμοί, οι στενοχώριες, αλλά και η αλλαγή τόπου διαμονής.

Μήπως τελικά η αστρολογική θεωρία φαίνεται να περιγράφει έως έναν βαθμό τη δυναμική της πραγματικότητας;

Πρότασή μου είναι να παρατηρήσετε τις εξελίξεις στη ζωή σας α) έως το Σεπτέμβριο του 2016 και β) έως τα μέσα του 2020 όσοι και όσες αναφέρεστε στο ως άνω (β’) γκρουπ («αλλαγές / εξελίξεις που χρήζουν κάποιας προσαρμογής»).

Ανάλογα με το ζώδιο ή τον ωροσκόπο σας, μπορείτε να αναμένετε εξελίξεις στους κάτωθι τομείς:

Με ζώδιο / ωροσκόπο:

Στον Κριό- εξελίξεις που σχετίζονται με: την προετοιμασία σας για νέα βήματα που πρόκειται να κάνετε αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα / παρασκηνιακές επαφές που κρίνετε εποικοδομητικές για την πορεία/ παρασκήνιο εκ μέρους άλλων προσώπων ή έννοιες-φοβίες- προβλήματα – εμμονές που σας δημιουργούν άγχος / εργασία σε πλαίσιο μοναχικότητας ή ερευνητική δουλειά ή φιλανθρωπικό έργο – έργο προσφοράς.

Στον Ταύρο- εξελίξεις που σχετίζονται με: τη συμμετοχή σας σε συλλογικούς χώρους (εταιρίες- πολιτικά σχήματα- συλλόγους κλπ.) / φιλίες / προσωπικούς ή κοινούς με άλλο / α πρόσωπο/ α στόχους / σημαντικές γνωριμίες / προτάσεις – ευκαιρίες που αλλάζουν κάτι στην περαιτέρω πορεία σας / διαχείριση ζητημάτων που άπτονται της εφορίας. Δημιουργικότητα / τεκνοποίηση / παιδιά / ελεύθερο επάγγελμα / τέχνες / έρωτας/ τυχερές συμπτώσεις είναι έννοιες που φέρνουν πιθανώς το χαμόγελο στα χείλη σας.

Στους Διδύμους- εξελίξεις στην οικογένεια (σχετικές με γονείς ή με τη δομή του γάμου) / στην καριέρα / καθοριστικά βήματα ζωής ή εξελίξεις που σχετίζονται με το φυσικό σας σώμα και τη φροντίδα του ( μόνο σε περίπτωση που έχετε κάτι σημαντικό να προσέξετε σχετικά με τη φυσική σας κατάσταση). Η μετοίκηση είναι πιθανή, όπως είναι πιθανό να προστεθούν μέλη στην οικογένεια ή να φιλοξενήσετε κάποιο/ α άτομο/ α στο χώρο σας.

Στον Καρκίνο- εξελίξεις που σχετίζονται με: ταξίδια, νομικές υποθέσεις, μεγάλες συμφωνίες, ευκαιρίες ζωής, την τεκνοποίηση, την πραγμάτωση φιλοδοξιών ακόμα και σε πολυεθνικά περιβάλλοντα / στο εξωτερικό, σπουδές, δουλειές στην ανώτερη εκπαίδευση ή σε χώρους δημοσιογραφίας. Επωφεληθείτε από δημόσιες σχέσεις και τις προτάσεις που έπονται.

Στο Λέοντα- εξελίξεις που σχετίζονται με: κληρονομικά / κοινά οικονομικά στο συνεταιρισμό ή στο γάμο / οικονομικά αποθέματα / χρέη / δάνεια / αποζημιώσεις / ρυθμίσεις οικονομικών. Με κάποιον τρόπο μπορείτε να νιώσετε ότι κάτι ισορροπεί στο ισοζύγιο εσόδων / εξόδων.

Στην Παρθένο- εξελίξεις που σχετίζονται με: το γάμο / τη σταθερή σχέση / το συνεταιρισμό / τις συνεργασίες / τις νομικές αντιδικίες. Ταξίδια, σπουδές, εξωτερικό, μεγάλες συμφωνίες: κάτι μπορούν να σας δώσουν στη συνέχεια.

Στο Ζυγό- εξελίξεις που σχετίζονται με: την καθημερινή ρουτίνα στο χώρο εργασίας ή στο σπίτι / με ζητήματα φυσικής κατάστασης και τις καθημερινές σας συνήθειες / με την ανάγκη στήριξης οικείων προσώπων / με το κατοικίδιο ζωάκι σας. Έμπνευση, πίστη, τύχη της τελευταίας στιγμής, αλλά και κρυφοί σύμμαχοι αποτελούν ατού σας.

Στο Σκορπιό- εξελίξεις που σχετίζονται με: τα παιδιά / την τεκνοποίηση / τον έρωτα / τη δημιουργική – καλλιτεχνική- επιχειρηματική δουλειά, τις βαθύτερες επιθυμίες, αλλά και τύχη γενικότερα. Επωφεληθείτε από φιλίες, γνωριμίες και στόχους που σας ανανεώνουν.

Στον Τοξότη- εξελίξεις που σχετίζονται με: το σπίτι (χώρο – έδρα – ακίνητο) / τους γονείς / την οικογένεια γενικότερα / τις σχέσεις με τα οικεία – αγαπημένα πρόσωπα. Αίσθηση επέκτασης / προσωπικής ανάπτυξης με ευθύνη, συνέπεια και εργατικότητα.

Στον Αιγόκερω- εξελίξεις που σχετίζονται με: μικρές διαδρομές – εκδρομές / εμπορικές- συμβολαιογραφικές πράξεις / έγγραφα / συμπτώσεις που καταλήγουν σε (επαγγελματικές ή άλλες) προτάσεις / σεμινάρια επιμόρφωσης / το μεταφορικό σας μέσον / τα αδέλφια – τα ξαδέλφια – τους γείτονες. Ξένοι / εξωτερικό / σπουδές / μεγάλες συμφωνίες ή φιλοδοξίες αποτελούν κινητήριο μοχλό και οδηγό με κάποιον τρόπο.

Στον Υδροχόο- εξελίξεις που σχετίζονται με: τα εισοδήματα / την εξεύρεση μιας καινούργιας πηγής εσόδων / την οικονομική διαχείριση / την διευθέτηση των προτεραιοτήτων στις επιλογές σας. Ναι, πλησιάζει η εποχή όπου θα ηρεμήσετε.

Στους Ιχθύς- εξελίξεις που σχετίζονται με: βασικές- κυρίαρχες επιλογές σας – σημαντικά βήματα / το άμεσο περιβάλλον σας / το φυσικό σας σώμα και τη φροντίδα του. Ένας άνθρωπος (σύντροφος / συνέταιρος / σύμβουλος- επαΐων) αποδεικνύεται θησαυρός.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!