Δημοσκόπηση Kapa Research: ποιο κόμμα αποκτά σταθερό προβάδισμα, τι λένε για ρήξη με τους δανειστές

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Kapa Research;

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 4,4 μονάδες “δείχνει” νέα δημοσκόπηση της Kapa Research για λογαριασμό του “Βήματος της Κυριακής”, με την πλειονότητα των ερωτηθέντων (70%) να κρίνει αρνητικά τη διαπραγμάτευση. Επίσης, περίπου 4 στους 10 να πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε ρήξη εάν οι δανειστές δεν σεβαστούν τις κόκκινες γραμμές, 3 στους 10 πως η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα και το 26% πως η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί, έστω κι αν πιεστεί η οικονομία.

Παράλληλα, ένα ποσοστό στη δημοσκόπηση της Kapa Research 46,3% πιστεύει πως αν τα μέτρα που απαιτούνται είναι σκληρά, η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα περάσει το συντομότερο από τη Βουλή για να κλείσει η αξιολόγηση ενώ το 34,3% πιστεύει πως θα έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα.

Στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Kapa Research, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 18,4% (με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, 27%), η ΝΔ στο 21,4% (με αναγωγή, 31,4%), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο 6% (με αναγωγή 8,7%), η Χρυσή Αυγή στο 5,4% (με αναγωγή, στο 8%), το ΚΚΕ στο 4,9%, (με αναγωγή στο 7,2%), η Ένωση Κεντρώων στι 2,6% (με αναγωγή, 3,8%), οι ΑΝΕΛ στο 2,5% (με αναγωγή στο 3,7%) και το Ποτάμι στο 1,8% (με αναγωγή στο 2,7%).

Διαβάστε τι λένε για το ΔΝΤ στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis και ποιος μπροστά με 7 μονάδες στη δημοσκόπηση της Bridging Europe.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.