Σε πανικό ο Τσίπρας: Η απόδραση με εκλογές, ποια ημερομηνία “παίζει” δυνατά

Γιατί ο Τσίπρας σκέφτεται να πάει σε εκλογές;

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια, οι οποίες προκύπτουν από έγκυρες πηγές, αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή στον Άρειο Πάγο να προετοιμάσει καταλόγους για να διεξαχθούν εκλογές την Κυριακή 12 Ιουνίου.

Σε μια βασανιστική τελική ευθεία που οδηγεί αναπόφευκτα σε ένα ταπεινωτικό τέλος εισέρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, την περασμένη Πέμπτη, βασιζόμενος στα στοιχεία της Eurostat, πανηγύριζε το πρωτογενές πλεόνασμα που κατάφερε η Ελλάδα. Παράλληλα έστελνε μήνυμα προς τους δανειστές πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα, καθώς δεν χρειάζονται.

Δεν πέρασαν όμως ούτε 24 ώρες και οι δανειστές φρόντισαν να ρίξουν ισχυρό χαστούκι στον Έλληνα πρωθυπουργό αμφισβητώντας τα στοιχεία της Eurostat και απαιτώντας ξανά νέα σκληρά μέτρα.

Το Eurogroup της 22ας Απριλίου από εκεί που αναμενόταν να δώσει το «πράσινο φως» για ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως έλεγαν οι Έλληνες υπουργοί, κατέληξε σε Βατερλό για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να δεχτούν τη σκληρή γραμμή της Γερμανίας και του ΔΝΤ για τα προληπτικά έκτακτα μέτρα, που επί της ουσίας σημαίνει τέταρτο μνημόνιο, γκρεμίζοντας τα… όνειρα του Ευκλείδη Τσακαλώτου και «αδειάζοντας» πανηγυρικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Το Eurogroup απαιτεί από το ελληνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει το γνωστό πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ άμεσα και ταυτόχρονα να ψηφίσει και ένα νέο «αξιόπιστο» έκτακτο πακέτο μέτρων το οποίο θα νομοθετηθεί και θα αντιστοιχεί σε 2% του ΑΕΠ ή περίπου 3,6 δισ. ευρώ.

Μιλάμε δηλαδή για ένα συνολικό πακέτο μέτρων που φτάνει τα 9 δισ. ευρώ!

Πώς θα το διαχειριστεί ο Αλέξης Τσίπρας; Πώς θα πάει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και θα ζητήσει να ψηφίσουν τα πιο σκληρά, βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί ποτέ στην Ελλάδα; Πώς θα καταπιούν οι «αριστεροί» βουλευτές ακόμα ένα μνημόνιο;

Το περίφημο «με ένα πόνο» δεν ισχύει πια… Άλλωστε οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν μπροστά τους το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια και το πακέτο των έμμεσων φόρων. Και αφού δώσουν την ψήφο τους σε όλα αυτά, θα πρέπει να ψηφίσουν και το προληπτικό πακέτο των 3,6 δισ. Ποιος θα βάλει την υπογραφή του στην ταφόπλακα των Ελλήνων;

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας στη χώρα πιο ορατός από ποτέ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσει τρόπους αρχικά να διατηρηθεί στην εξουσία και αν στη συνέχεια δεν τα καταφέρει να ακολουθήσει μια ηρωική έξοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το νέο δίλημμα που θα τεθεί επικοινωνιακά στους βουλευτές και κατ’ επέκταση στους πολίτες είναι: Συμφωνία με τους δανειστές ή σύγκρουση και προσφυγή στις κάλπες. Δεν αποκλείεται να παιχτεί και το χαρτί του δημοψηφίσματος.

Ο Γιάννης Δραγασάκης το είπε ξεκάθαρα άλλωστε πριν από λίγες ημέρες: «Αν οι δανειστές ζητήσουν νέα μέτρα τότε θα έχουμε πολιτικό πρόβλημα». Τι σημαίνει πολιτικό πρόβλημα; Ότι τα μέτρα δεν μπορούν να περάσουν από τη Βουλή και η κυβέρνηση θα πέσει.

Η δραπέτευση του Α. Τσίπρα με εκλογές δείχνει αναπόφευκτη. Ωστόσο ο ίδιος γνωρίζει πως ενδεχόμενη ήττα θα αποτελέσει Βατερλό για τον ίδιο και τον… μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και για το λόγο αυτό θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποτρέψει την προσφυγή στις κάλπες.

Οι εξελίξεις διαγράφονται ταχύτατες και απρόβλεπτες και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κάνει στροφή 180 μοιρών για να καταφέρει να αποφύγει τον γκρεμό που είναι μπροστά του.

Εν αναμονή των εξελίξεων που θα είναι ραγδαίες τις επόμενες ώρες…

Διαβάστε ποιοι βουλευτές λένε Όχι σε πρόωρες εκλογές και τι δείχνουν οι έκτακτες τροπολογίες για εκλογές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.