Εθνική ομάδα μπάσκετ: Αποκλεισμός από το Eurobasket 2017;

Αποκλεισμός από το Eurobasket 2017 για την Εθνικής ομάδα μπάσκετ;

Ραγδαίες εξελίξεις για το ελληνικό μπάσκετ.

Tο φάσμα του αποκλεισμού αντιμετωπίζει η εθνική ομάδα μπάσκετ από το Eurobasket 2017 αν η FIBA Europe υλοποιήσει την προειδοποίηση της.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έστειλε έγγραφο σε 14 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) με το οποίο προειδοποιεί ότι αν οι σύλλογοι τους αγωνιστούν στο ερχόμενο Eurocup θα αποκλειστούν αυτόματα οι εθνικές ομάδες από το Eurobasket 2017.

Στη… μαύρη λίστα της FIBA Europe βρίσκονται εκτός της Ελλάδας οι: Ισπανία, Σερβία, Κροατία, Τουρκία, Ρωσία, Λιθουανία, Ιταλία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Πολωνία και Σλοβενία.

Στην επιστολή που έχει αποστείλει η FIBA Europe στις εθνικές ομοσπονδίες των παραπάνω χωρών, δίνεται προθεσμία ως τις 20 Απριλίου προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Επισημαίνεται επίσης ότι η ποινή αποκλεισμού μπορεί να επεκταθεί και στις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα της FIBA, ήτοι το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την χώρα μας προς το παρών έχει δηλώσει συμμετοχή στη νέα διοργάνωση του Eurocup η ΑΕΚ, ενώ οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός δεσμεύονται με τριετές συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα.

Απέσυρε τα Προολυμπιακά της Ιταλίας και της Σερβίας η FIBA

Η FIBA δείχνει να μην… αστειεύεται και φέρεται αποφασισμένη να τιμωρήσει τις Ιταλία και Σερβία για την απόφαση των συλλόγων τους να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της Euroleague, παίρνοντας πίσω τα Προολυμπιακά τουρνουά. Η FIBA έστειλε με επιστολή της στη γερμανική ομοσπονδία μπάσκετ, με την οποία ζητά απάντηση μέχρι τις 21 Απριλίου για το αν διατίθεται να αναλάβει τη διεξαγωγή ενός Προολυμπιακού Τουρνουά. Στις 23-24/4 έχει οριστεί Γενική Συνέλευση της Εκτελεστικής Επιτροπής ώστε να εξεταστούν οι εναλλακτικές επιλογές.

Τα δύο εκ των τριών Προολυμπιακών Τουρνουά είχαν ανατεθεί σε Τορίνο και Βελιγράδι, το διάστημα 4-10 Ιουλίου. Η εθνική ομάδα έχει κληρωθεί με Μεξικό και Ιράν στο τουρνουά του Τορίνο, με στόχο την κατάληψη της πρώτης θέσης που εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Tο βράδυ της 15ης Απριλίου, η FIBA ενημέρωσε την ομοσπονδία της Σλοβενίας ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017 επειδή οι σύλλογοί της προτίμησαν τις διοργανώσεις της Euroleague. Η FIBA έχει προειδοποιήσει και την ελληνική ομοσπονδία (ΕΟΚ) πως οι εθνικές ομάδες θα χάσουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις διεθνείς διοργανώσεις, αν η ΑΕΚ εμείνει στην απόφασή της να αγωνιστεί στο EuroCup της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, αντί στο FIBA Champions League.

Διαβάστε ποιος μπασκετμπολίστας έκλεβε αυτοκίνητα στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.