Καιρός Πάσχα 2016: Τελευταία πρόγνωση, ποιοι θα σουβλίσουν με καύσωνα

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα 2016;

Με καλό καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία την Κυριακή του Πάσχα, σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που έκανε στο CNN Greece ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, το σκηνικό του καιρού την Κυριακή του Πάσχα θα είναι ανοιξιάτικο, με κύρια χαρακτηριστικά του τη ζέστη, την υγρασία και την αραιή συννεφιά, ενώ ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» ακόμη και στους 30 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.

Καλός θα είναι γενικά ο καιρός μέχρι να φτάσουμε στην Κυριακή του Πάσχα, καθώς την Μεγάλη Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις, αλλά και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κυρίως λόγω των νοτιάδων που θα πνέουν.

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Μεγάλο Σάββατο, με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς και δεν θα ξεπεράσουν τα 4-5 μποφόρ.

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι πολύ καλός σε ολόκληρη την χώρα, με αραιές νεφώσεις, υγρασία και ζέστη με τον υδράργυρο στα ύψη, να φτάνει στη βόρειο Ελλάδα τους 24 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά τους 27 και στην Κρήτη τους 29.

Μεταβολή του καιρού θα έχουμε στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και αναμένεται η επιστροφή των εκδρομέων, καθώς τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται βροχές στα βορειοδυτικά, ενώ την Τρίτη το σκηνικό θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, καθώς έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά και βόρεια και θα φέρει βροχές, περισσότερες στην ηπειρωτική χώρα.

Αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας, αλλά από την Τετάρτη του Πάσχα και μετά ο καιρός πάλι βελτιώνεται.

Διαβάστε τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Παρασκευή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.