Κατσαρίδες: Ποια η αντιμετώπιση με φυσικό τρόπο

Ποια είναι η καλύτερη αντιμετώπιση με φυσικά μέσα για τις κατσαρίδες στο σπίτι;

Οι κατσαρίδες αποτελούν μπελά για πολλά σπίτια όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία και χωρίς την χρήση χημικών ουσιών.

Σίγουρα, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο ή πιο ενοχλητικό από το να διακόψει μία κατσαρίδα λίγες στιγμές χαλάρωσης στη βεράντα.

Υπάρχει λοιπόν φυσική αντιμετώπιση να εξαφανιστούν οι κατσαρίδες από τα σπίτια μας; Και όμως υπάρχει.

Μία λύση είναι να τοποθετήσετε ορυκτό βόρακα, ανακατεμένο με ζάχαρη, στα περάσματα των ενοχλητικών ζωυφίων. Εναλλακτικά μπορείται να αναμείξετε βόρακα με αλεύρι και γύψο σε ίσα μέρη. Σημειώνεται πως ο βόρακας πωλείται στα φαρμακεία.

Ακόμα, μπορείτε να τοποθετήσετε φέτες ή φλούδες αγγουριού στα σημεία όπου ενδέχεται να περάσουν χωρίς να λησμονείται πως οι κατσαρίδες είναι ή του ύψους ή του βάθους. Εν ολίγοις, θα πάνε ή πολύ χαμηλά ή πολύ ψηλά για ασφάλεια.

Ωστόσο, μία σίγουρη λύση θεωρείται η νεπέτα που είναι πολύ γνωστό φυσικό εντομοαπωθητικό. Μπορείτε να τρίψετε φύλλα νεπέτας, σα να φτιάχνετε τσάι, και εν συνεχεία ψεκάστε εκεί που θέλετε.

Συναντάται και ως κατάρια και είναι ένα φυτό που αρέσει ιδιαίτερα στις γάτες οι οποίες τρίβονται πάνω του. Συνεπώς, μην το χρησιμοποιήσετε εάν έχετε γάτες στο σπίτι.

Πέραν το παραπάνω, πρέπει να έχετε υπόψη πώς το πρόβλημα δεν θα λύνεται αν υπάρχει φωλιά από κατσαρίδες μέσα στο σπίτι. Γιαυτό καλό είναι να ρίξετε μια ματιά στα σιφώνια, ή κάτω από τον νεροχύτη και να κλείσετε όποια τρύπα υπάρχει.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα σιφώνια του μπάνιου όπου κυκλοφορούν προϊόντα που τα σφραγίζουν.

Το βασικό βέβαια είναι να διατηρείται το σπίτι καθαρό. Αυτό είναι και το καλύτερο απωθητικό για τις κατσαρίδες.

Διαβάστε ποια μυρωδιά δεν αντέχουν μυρμήγκια και κατσαρίδες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.