Κύκλωμα μαστροπείας: Ονόματα-φωτιά στην ατζέντα του 64χρονου μάνατζερ

Τι αποκαλύπτει η καυτή ατζέντα του 64χρονου μάνατζερ, που εμπλέκεται σε κύκλωμα μαστροπείας;

«Δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα. Δεν υπάρχει το όνομά μου στη δικογραφία. Η σύγχυση προέκυψε λόγω συνωνυμίας μου με κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν προγραμματιστής στις ιστοσελίδες του κυκλώματος», δηλώνει ο καλλιτεχνικός μάνατζερ, αρνούμενος την εμπλοκή του στο «ροζ» κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ..

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι αξιωματικοί επιμένουν ότι ο καλλιτεχνικός μάνατζερ, ο οποίος στο παρελθόν εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές, ήταν μέλος της οργάνωσης.

Ο 64χρονος είχε συλληφθεί ξανά για μαστροπεία, καθώς κατηγορήθηκε ότι προωθούσε στην π@ρνεία γνωστά μοντέλα από την Ελλάδα και το εξωτερικό έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής. Φέρεται να διατηρεί επαφές και με ερωτικό γραφείο της Γαλλίας, ενώ είχε ιδιαίτερη… έφεση στο να βρίσκει πλούσιους πελάτες, έτοιμους να δώσουν εκατοντάδες ευρώ για να περάσουν ένα βράδυ με μία καλλονή.

Το τελευταίο διάστημα ο 64χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε σταματήσει να συνεργάζεται με το κύκλωμα λόγω διαφορών που είχε με αρχηγικά μέλη του. Ένα από αυτά είναι ένας 50χρονος, ο οποίος εμφανίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως ο εγκέφαλος της οργάνωσης που έχει τουλάχιστον 10ετη εμπειρία στη μαστροπεία.

Ήταν αυτός που εισέπραττε τα υπέρογκα κέρδη από τα ερωτικ@ ραντεβού 30 τουλάχιστον γυναικών, τα οποία για κάθε ώρα ερωτικhς συνεύρεσης έπαιρναν από 100 έως 150 ευρώ. Τα δικά του ημερήσια έσοδα έφθαναν τις 2.000 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα κατανέμονταν στους συνεργάτες. Ο συγκεκριμένος άνδρας διαχειριζόταν εστιατόριο στο Γκάζι, το οποίο ήταν στο όνομα της πρώην γυναίκας του και παρότι ζημιογόνο φέρεται να αποτελούσε τον μηχανισμό για το ξέπλυμα των χρημάτων από τα παράνομα έσοδα. Παράλληλα διατηρούσε πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, με το ύψος των καταθέσεων να προκύψει μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Τα έσοδα του κυκλώματος κυμαίνονταν, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, μεταξύ 4.000-5.000 ευρώ την ημέρα από τα τουλάχιστον 50 ερωτικa ραντεβού που έκλεινε το κύκλωμα, ενώ το μηνιαίο εισόδημα υπερέβαινε τις 150.000 ευρώ. Οι ατζέντες του κυκλώματος και τα ονόματα του πελατολογίου φαίνεται να καίνε επιφανή στελέχη της ελληνικής κοινωνίας.

Η εγκληματική ομάδα, διατηρούσε πέντε «γραφεία» ερwτικών ραντεβού, εκ των οποίων τα δύο λειτουργούσαν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι αγγελίες των περίπου 30 γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου. Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες οκτώ τηλεφωνήτριες,στα δύο τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα. Η σπείρα επιπλέον διέθετε 25 οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και οικίες. Η αμοιβή τους στην Ελλάδα κυμαίνονταν στα 100 ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από 150 έως 200 ευρώ. Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων εντόπιζαν γυναίκες, είτε σε χώρες του εξωτερικού (Σλοβενία, Ρωσία, Αλβανία κλπ) είτε στην Ελλάδα, τις οποίες στρατολογούσαν και έπειθαν να εργαστούν για λογαριασμό τους.

Συνελήφθησαν 17 μέλη της σπείρας (6 Έλληνες και 11 αλλοδαποί) μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη 13 μέλη (7 Έλληνες και 6 αλλοδαποί) που είναι κατηγορούμενοι. Κατασχέθηκαν 11 αυτοκίνητα, 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 142 κινητά τηλέφωνα και 3.240 ευρώ. Εντοπίστηκε επίσης πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων, όπως και έγγραφα καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας και παράβαση του Κώδικα περί μετανάστευσης και των Νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε πώς συνελήφθη ο μάνατζερ, που κατηγορείται για μαστροπεία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.