Αφή Ολυμπιακής φλόγας: Ποια ηθοποιός η πρωθιέρεια, πώς συμμετέχει ο Ρουβάς [φωτο]

Ποια θα είναι η καινούρια πρωθιέρεια στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας; Πώς συμμετέχει ο Σάκης Ρουβάς;

Οι μέρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μετρούν αντίστροφα και η Ολυμπιακή φλόγα ανάβει σε ειδική τελετή 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Λαμπαδηδρομία που θα ακολουθήσει, θα διαρκέσει επτά ημέρες σε όλη την Ελλάδα, μέχρι την παράδοση της Ιερής Φλόγας στους Βραζιλιάνους διοργανωτές, σε ειδική τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 27 του μήνα.

Πρωθιέρεια η Κατερίνα Λέχου, συμμετέχει ο Σάκης Ρουβάς

Η φετινή τελετή Αφής είναι ξεχωριστή για την ΕΟΕ, αφού συμπληρώνονται 80 χρόνια από την πρώτη φορά που άναψε η Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος τόνισε κατά τη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος, ότι μέχρι στιγμής 62 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Ρίο και ελπίζει τους επόμενους μήνες να το καταφέρουν και άλλοι να συμπεριληφθούν στην ελληνική αποστολή.

Το παρών στην τελετή της Αρχαίας Ολυμπίας θα δώσει η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, και στο Καλλιμάρμαρο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Υπεύθυνος των τελετουργικών θα είναι ο Φώτης Καϋμενάκης και τη μουσική έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Ψειμάδας, ενώ θα υπάρξουν χορωδίες τόσο στην Αφή, όσο και στην παράδοση. Πρωθιέρεια θα είναι η Κατερίνα Λεχου, ενώ στο τελετουργικό θα συμμετέχει ο Σάκης Ρουβάς ως επικεφαλής της δράσης «Με μια φωνή, ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ».

Την Ολυμπιακή φλόγα θα κρατήσει πρόσφυγας από τον Ελαιώνα

Η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία θα ξεκινήσει στις 12.00 και στις 12.50 θα παραδοθεί η Φλόγα από την πρωθιέρεια στον πρώτο λαμπαδηδρόμο. Έτσι ξεκινά και η πρώτη ημέρα της λαμπαδηδρομίας, στην οποία αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν πόλεις και τόποι απ΄ όπου δεν έχει ξαναπεράσει η Ολυμπιακή Φλόγα.

Κατά την τελευταία της στάση στην Αθήνα (26/4) θα διέλθει και από τον Ελαιώνα, όπου την δάδα θα κρατήσει και ένας πρόσφυγας, σε ένδειξη συμπαράστασης στα δεινά που έχουν υποστεί με τον ξεριζωμό τους.

«Με μια φωνή, ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ»

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδας στηρίζει μέσω της δράσης «Με μια φωνή, ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ»,την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας. Στόχος της δράσης είναι εμψυχώσει τους Έλληνες Αθλητές και να στείλει μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο από την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων την Ελλάδα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ρίο θα ανάψει στις 5 Αυγούστου στο στάδιο Μαρακανά.

Διαβάστε σε τι ηλικία πέθανε η εμβληματική ιέρεια της Ολυμπιακής φλόγας Μαρία Χορς και δείτε πώς είναι σήμερα η Φωτεινή που έσβησε τη φλόγα το 2004.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!