Ανεκδιήγητος Άδωνις για Παπασταύρου: «Αχάριστος ο λαός, έπρεπε να κάνει δρόμο με το όνομά του» [video]

Πώς υμνεί για μία ακόμα φορά τον εμπλεκόμενο με offshore και συνεργάτη του Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Να κάνουμε δρόμο με το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου, του γνωστού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά που μετά τη λίστα Λαγκάρντ βρέθηκε «πρωταγωνιστής» σε offshore στα Panama Papers, πρότεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, δεν δίστασε να πει «διαχρονικά αχάριστο» τον ελληνικό λαό που δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προέβη δίχως σκέψεις στις ανεκδιήγητες αυτές δηλώσεις προσπαθώντας να «ξεπλύνει» τον Σταύρο Παπασταύρου έπειτα και από τις νέες αποκαλύψεις για συμμετοχή του συνεργάτη του Σαμαρά σε offshore εταιρίες στον Παναμά.

Μάλιστα, δεν δίστασε να πει πως είναι ένα πρόσωπο που βάλλεται από παντού αν και προσέφερε πολύ σημαντικές υπηρεσίες στον ελληνικό λαό.

«Έχουμε πέσει να φάμε τον Παπασταύρου, βρήκαμε τον καινούργιο στόχο. Βοήθησε την Ελλάδα o Παπασταύρου, προσέφερε πολύ σημαντικές υπηρεσίες στον ελληνικό λαό. Είναι ένα πρόσωπο που, αν ο ελληνικός λαός δεν ήταν διαχρονικά αχάριστος, θα του είχε και δρόμο με το όνομά του», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο του Alpha.

Με αυτόν τον τρόπο ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι πλέει στην ίδια γραμμή με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Άλλωστε, όλοι θυμούνται τις δηλώσεις του τελευταίου από το βήμα της Βουλής «Μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρους».

Το «κρεσέντο» του Άδωνι όμως δεν σταμάτησε εδώ. Πρόσθεσε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Παπασταύρου έπεσε «θύμα» των ικανοτήτων του, αφού «κάποιοι πλούσιοι τον επέλεξαν για να μην φαίνονται στην Offshore».

«Ο Παπασταύρου είναι φίλος μου, συνεργάστηκα μαζί του στην κυβέρνηση Σαμαρά. Κάποιοι πλούσιοι τον επέλεξαν για να μην φαίνονται στην Offshore. O Παπασταύρου, ως τοπ δικηγόρος, είχε πελάτες που τον προσλάμβαναν, είναι ένδειξη των δυνατοτήτων του η παρουσία του στις λίστες, είχε πολύ ισχυρούς πελάτες…Ήταν από τους πιο σκληρούς διαπραγματευτές, δεν μπορούσαν να τον «στριμώξουν», δήλωσε συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Το κερασάκι που έβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην τούρτα υπέρ του «αδικημένου» Παπασταύρου, είναι πως θα τον είχε στη διαπραγματευτική ομάδα με την Τρόικα.

Είπε χαρακτηριστικά: «Αν εναπόκειτο στη δική μου κρίση, θα τον είχα στη διαπραγματευτική ομάδα Ο Τόμσεν δεν μπορούσε να «στριμώξει» τον Παπασταύρου γιατί ήξερε. Αν θέλεις να κάνεις διαπραγμάτευση, ποιον θα έπαιρνες μαζί σου: κάποιον που ξέρει ή κάποιον άλλο»;

“Πιστός” στη γραμμή Σαμαρά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ξεκάθαρο πως προσπαθεί από τη μια μεριά να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του και από την άλλη να συνδράμει τα μέγιστα στην προσπάθεια «ξεπλύματος» του Σταύρου Παπασταύρου. Μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

Όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc στο τεύχος 70, υπήρξε προσπάθεια «να κλείσει ο φάκελος Παπασταύρου» σε έρευνα στο ΣΔΟΕ. Όταν το όνομα του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, δόθηκε από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου, για έρευνα στο ΣΔΟΕ έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες πράξεις έρευνες που προσδιόριζε ο εισαγγελέας, δηλαδή άνοιγμα λογαριασμών, έλεγχο περιουσιακών στοιχείων κλπ.

Την έρευνα για τον Παπασταύρου έκανε το Α’ Τμήμα της Β’ Υποδιεύθυνσης του ΣΔΟΕ. Ενώ η έρευνα ήταν σε εξέλιξη, με πληθώρα στοιχείων τεκμηρίωσης να βρίσκονται σε αναμονή, ο επόπτης του Α’ Τμήματος του ΣΔΟΕ ζήτησε από τον ερευνητή υπάλληλο να κλείσει το φάκελο που αφορούσε στον Σταύρο Παπασταύρου.

Ο υπάλληλος, αφού διευκρίνισε στον προϊστάμενό του πως η έρευνα δεν έχει τελειώσει, αρνήθηκε να υλοποιήσει την προφορική εντολή. Κατέθεσε μάλιστα εγγράφως τις αντιρρήσεις του και εμπόδισε το κλείσιμο της υπόθεσης.

Διαβάστε πώς βρέθηκε ο Σταύρος Παπασταύρου στα Papana Papers και ποια είναι η κρυφή σχέση του Σταύρου Παπασταύρου με τη σύζυγο Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.