Πάσχα 2016: Πότε ξεκινούν οι ανοιξιάτικες εκπτώσεις, ποιο το ωράριο

Πότε ξεκινούν οι εκπτώσεις για το Πάσχα;

Εκπτώσεις αρχίζουν αμέσως μετά την αργία της Πρωτομαγιάς και θα διαρκέσουν ως τις 10 Μαΐου.

Μάλιστα, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινούσαν μία μέρα νωρίτερα, όμως η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τις μεταθέτει κατά μία μέρα και, έτσι, θα αρχίσουν στις 4 Μαΐου.

Δεδομένων των υποχρεωτικών αργιών που ισχύουν βάσει του Πασχαλινού ωραρίου και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη μέρα του Πάσχα, η φετινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ισχύσει από την Τετάρτη 4-5-2016 έως την Τετάρτη 11-5-2016.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου.

Επειδή όμως η εν λόγω Κυριακή συμπίπτει φέτος με την Κυριακή του Πάσχα, που είναι επίσημη αργία του Κράτους, η δυνατότητα αυτή μετατίθεται, με βάση το νόμο, την επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαΐου.

Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ενώ οι ώρες λειτουργίας γι’ αυτή την ημέρα θα είναι από τις 11 πμ έως τις 8μμ, σύμφωνα με το ΣΕΛΠΕ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.