Σφάχτηκαν Πολάκης-Κουρουμπλής: Γιατί έγινε της… Κορέας στο υπουργικό συμβούλιο

Γιατί “σκοτώθηκαν” ΠολάκηςΚουρουμπλής;

Μια ενδοκυβερνητική κόντρα με φόντο το ΚΕΕΛΠΝΟ και πρωταγωνιστές τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον πρώην υπουργό Υγείας και νυν υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή προκαλεί τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό και… πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η επίθεση του αναπληρωτή υπουργού σε βάρος του πρώτου τη τάξει υπουργού της κυβέρνησης κορυφώθηκε όταν ο Παύλος Πολάκης ζήτησε χθες βράδυ τις παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα ηνία του οποίου- να θυμίσουμε- ανέλαβε το 2015 με απόφαση του κ. Κουρουμπλή, ο ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Μάλιστα, με ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προανήγγειλε ορισμό νέων μελών.

Η ενέργεια του κ Πολάκη έρχεται μόλις μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο δεν έλαβε απόφαση να υιοθετήσει την τροποποιημένη από τον αναπληρωτή υπουργό λίστα επιτυχόντων βάσει της οποίας είχε εντολή να προχωρήσει στην πρόσληψη 100 γιατρών για τις ΜΕΘ.

«Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε, ο κ Πολάκης ας βρει άλλη διαδικασία» απάντησε μέσω του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος.

Βαριές κατηγορίες εναντίον Πολάκη από τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Την ίδια ώρα βαριές καταγγελίες εναντίον του Παύλου Πολάκη αλλά και του Ανδρέα Ξανθού για τις παρανομίες στον περιβόητο διαγωνισμό πρόσληψης των ιατρών των Εντατικών Μονάδων εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Ο πίνακας επιτυχόντων που αναρτήθηκε ήταν κατ εντολή του Υπουργού, όχι του ΚΕΕΛΠΝΟ είπε ο κύριος Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: Παρανόμως ο κύριος Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους και έβγαλε τις δικές του λίστες επιτυχόντων. Είμαι 45 χρόνια Εντατικολόγος. Υπήρξα πολλά χρόνια Βουλευτής και υφυπουργός Υγείας. Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να σέβομαι τους νόμους, τόνισε ο κύριος Γιαννόπουλος. Δεν πρόκειται να παρανομήσω επειδή θα το ήθελε ο κύριος Υπουργός.

Ο κύριος Γιαννόπουλος δήλωσε ακόμη πως ούτε ο ίδιος ούτε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν προτίθενται να παραιτηθούν και να τους χρεωθεί η ευθύνη για τον διαγωνισμό. Σε αυτή την θέση είμαστε αμισθί είπε. Αν θέλουν οι κύριοι Υπουργοί ας μας παραιτήσουν. Έχουν την δυνατότητα.

Το όλο θέμα είπε θα έλθει στην δικαιοσύνη μετά από τη μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει οι τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κύριος Γιαννόπουλος που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ είχε διορισθεί, όπως είπε, επί Υπουργίας Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι λόγοι που οδήγησαν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι:

Πρώτον: η παράλειψη του Συμβουλίου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να απομακρυνθεί ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες στην υπόθεση των «παράτυπων» συμβάσεων με ΜΜΕ την περίοδο 2011-2013.

Δεύτερον: η ανοχή των μελών στην άρνηση των υπηρεσιών του φορέα να συνεργαστούν με το ΣΕΥΥΠ κατά τη διάρκεια της έρευνας και να τους παράσχουν τα απαιτούμενα έγγραφα και έγγραφα.

Τρίτον: Ξανθός και Πολάκης κατηγορούν τα μέλη για την αδυναμία τους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τη στελέχωση των ΜΕΘ ύστερα από σωρεία παρατυπιών, καταλογίζοντάς τους την ευθύνη για τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Διαβάστε πώς έχασε το φως του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.