Κοπάνες τέλος στα σχολεία: Έρχεται το ηλεκτρονικό απουσιολόγιο, πώς θα λειτουργεί

Πώς θα λειτουργεί το ηλεκτρονικό απουσιολόγιο που ετοιμάζει για τα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας;

Τρόπους εξοικονόμησης χρόνου και κόστους, προκειμένου να λειτουργούν τα σχολεία απερίσπαστα από την γραφειοκρατική ταλαιπωρία μελετά το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τη δημόσιο διοίκηση και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη μελετάται η λύση της ειδοποίησης των γονιών για τις απουσίες μέσω ενός ηλεκτρονικού απουσιολογίου – ζήτημα χρονοβόρο για τους καθηγητές που όπως είπε καλούνται να κάνουν καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης.

“Ένα θέμα, που αυτές τις μέρες συζητούμε και ελπίζουμε να έχουμε συγκεκριμένη απάντηση, είναι το θέμα της καταγραφής των απουσιών και της ειδοποίησης των οικογενειών για τις απουσίες των παιδιών. Ένα θέμα το οποίο απορροφά πολλές ώρες από προσωπικό και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δίνουν το καλύτερο εαυτό τους μέσα στα σχολεία, και δεν είναι δυνατόν να τους επιβαρύνουμε με καθήκοντα μίας γραμματειακής υποστήριξης τόσο, θα έλεγε κάποιος, εξόφθαλμα γραφειοκρατικά.

Θα το σκεφτούμε, είμαστε κοντά σε μία λύση πιο αυτόματης ειδοποίησης για το θέμα των απουσιών” σημειώσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ιωάννη Μπαλάφα και τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταρρυθμιστικής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νίκο Μιχαλόπουλο.

Το νέο ηλεκτρονικό απουσιολόγιο– αυτοματοποιημένο σύστημα καταγραφής των απουσιών, το οποίο η κυβέρνηση εκτιμά πως θα έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι τον Σεπτέμβριο, ουσιαστικά θα υπολογίζει τις υπερβάσεις ορίων και θα προσφέρει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης των γονέων, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν με το σχολείο, ενδεχομένως μέσω email.

Διαβάστε ποια είναι η απόφαση-κόλαφος του Νίκου Φίλη για τις παρελάσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.