Ξεφτίλα: Πώς εξαιρούνται από τις περικοπές του ασφαλιστικού οι βουλευτές

Πώς εξαιρούνται από τις περικοπές του ασφαλιστικού οι βουλευτές;

Πρόκληση για τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις οικογένειες που δεν μπορούν να επιβιώσουν από τη φορολαίλαπα, συνιστά η παραδοχή του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι από τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού εξαιρούνται οι βουλευτές, καθώς δεν έχουν καταβάλει εισφορές.

Συγκεκριμένα, από τους ενιαίους κανόνες του ασφαλιστικού εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλέγει μέχρι το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, καθώς και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες.

O υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, παραδέχτηκε την ειδική ρύθμιση.

Αναφερόμενος στις βουλευτικές συντάξεις υποστήριξε πως «δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται, παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας.

Όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι στο ασφαλιστικό», τόνισε.

Την εξαίρεση των βουλευτών από τις περικοπές του ασφαλιστικού έσπευσε να σχολιάσει και ο Κώστας Ζουράρης λέγοντας:

Διαφαίνεται από την δήλωση του αρμόδιου Υπουργού για θέματα εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλου, ότι οι διατελέσαντες βουλευτές, οι οποίοι εξελέγησαν μέχρι το 2012, καθώς και οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, εξαιρούνται των ενιαίων κανόνων του ασφαλιστικού, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα πρόσωπα μετά το 2012.

Απαιτώ από τον Υπουργό Εργασίας, να διαγράψει αυτήν την εξαίρεση.

Επισημαίνω δε προς τους ευνοημένους βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους ότι με αυτήν την ελεεινή τους συμπεριφορά, οδήγησαν στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου από τον ελληνικό λαό και τους υπενθυμίζω, αν τους έχει μείνει και λίγο μυαλό, ότι για λόγους στοιχειώδους αυτοπροστασίας θα έπρεπε οι ίδιοι, αυτεπαγγέλτως και αυτοκλήτως, να ζητήσουν την απάλειψη αυτής της φαυλοκεντρικής διαφαινομένης διατάξεως.

Διαβάστε τι συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί για ΦΠΑ και αφορολόγητο και τι περικοπές προβλέπουν τα νέα μέτρα για τους μισθούς στο Δημόσιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.