Αποκαλύψεις σοκ για απαγωγή Άλαν Πουλίδο: “Βρέθηκε πτώμα στην περιοχή που…” [video]

Ποιες οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την απαγωγή του Άλαν Πουλίδο;

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της απαγωγής του Άλαν Πουλίδο, με τις Μεξικανικές Αρχές να μας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις!

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του ESPN, ο οποίος μίλησε στο SDNA, βρέθηκε πτώμα άνδρα στην ευρύτερη περιοχή που έγινε η απαγωγή του επιθετικού του Ολυμπιακού, ωστόσο ευτυχώς δεν άνηκε στον Άλαν Πουλίδο.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

Μπορείτε να μας δώσετε μια εικόνα για το τι συνέβη σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει η αστυνομία;

Ο Πουλίδο ήταν με φίλους του και διασκέδαζαν σε κάποιο σπίτι από τις επτά το απόγευμα. Μαζί του ήταν και ο αδερφός του, Αρμάντο. Αυτός είναι και ο λόγος που στην αρχή υπήρχαν αντιφάσεις για το ποιος είναι το θύμα της απαγωγής. Περίπου στις 23:15 τοπική ώρα, ο Άλαν αποφάσισε να φύγει παρέα με τη σύντροφό του. Επιβιβάστηκαν στην BMW και αποχώρησαν. Στο δρόμο υπήρχε ενέδρα.

Η σύντροφός του, που αφέθηκε αμέσως ελεύθερη, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ένα ή περισσότερα αυτοκίνητο έκλεισαν το δρόμο στον Πουλίδο και τον έβγαλαν βίαια από το αυτοκίνητο. Ήταν αυτή που ειδοποίησε την οικογένεια για την απαγωγή. Έγινε κλήση στην αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες.

Και σε τι φάση είναι τώρα οι έρευνες;

Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Κάνουν έρευνες στο έδαφος και από αέρος. Νωρίτερα το πρωί (ώρα Μεξικού) εντοπίστηκε ένα πτώμα στην ευρύτερη περιοχή στην οποία εξαφανίστηκε, αλλά αργότερα ανακοινώθηκε ότι δεν ήταν ο Πουλίδο. Είναι πολλές οι δυνάμεις που συμμετέχουν στις έρευνες και αυτό έχει προκαλέσει και μερικές αντιδράσεις, καθώς συνήθως στις περιπτώσεις απαγωγών μπορεί να περάσουν 72 ώρες για να κινητοποιηθεί η αστυνομία. Είμαστε πολλές ώρες μετά το συμβάν και δεν υπάρχει σημάδι ούτε οι απαγωγείς έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια. Οι αρχές έχουν δεχθεί πολλές κλήσεις από ανθρώπους που δίνουν πληροφορίες, οι οποίες ελέγχονται.

Επομένως οι απαγωγές είναι κάτι σύνηθες στο Μεξικό; Και ποιοι είναι συνήθως οι δράστες;

Είμαστε συνηθισμένοι. Αυτή είναι η καθημερινότητά μας. Ειδικά στις πόλεις του Βορρά και σε αυτές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, όπως είναι η Τιχουάνα ή και η Βικτόρια, η πόλη του Πουλίδο, όπου δρουν τα καρτέλ των ναρκωτικών. Πολλές απαγωγές δεν γίνονται γνωστές, δεν δηλώνονται καν στις αρχές. Πολλοί απαχθέντες δεν επιστρέφουν στις οικογένειές τους και κανείς δεν ξέρει τι τους συνέβη. Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι συγκλονισμένος επειδή συνέβη σε έναν διάσημο, αλλά τα στοιχεία λένε ότι στη χώρα γίνονται πέντε απαγωγές κάθε μέρα.

Για ποιο λόγο να είναι στόχος ένας ποδοσφαιριστής;

Δεν κάνουν μόνο τα καρτέλ απαγωγές. Είναι και οι μικροεγκληματίες που δρουν με αυτόν τον τρόπο. Εντοπίζουν τον στόχο, εύπορους ντόπιους ή ξένους, και χτυπούν. Ενδεχομένως το πολυτελές αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσε να προκάλεσε. Αυτό είναι δική μου εικασία, αν δεν επικοινωνήσουν οι απαγωγείς με την οικογένεια κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα με βεβαιότητα.

Έτσι όπως περιγράφεται το συμβάν, φαίνεται πως ήταν κάτι προσχεδιασμένο…

Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Μπορεί να μην ήξεραν καν ότι στο αυτοκίνητο ήταν ο Πουλίδο. Μπορεί να είχαν στήσει την ενέδρα και να αποφάσισαν να «χτυπήσουν» εξαιτίας του αυτοκινήτου. Περιμένουμε και την κατάθεση της συντρόφου για να μάθουμε αν είπαν κάτι οι απαγωγείς εκείνη την ώρα.

Προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα;

Η εμπειρία λέει πως δεν είναι θετικό. Ίσως, βέβαια, αυτό να μην έχει συμβεί διότι περιμένουν να φτάσουν στο κρυσφήγετό τους και από εκεί να σχεδιάσουν τη συνέχεια. Πρέπει να σας πω, πάντως, ότι το 75% των απαγωγών έχει θετική κατάληξη μετά την καταβολή των λύτρων. Ας περιμένουμε.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της απελευθέρωσης του Άλαν Πουλίδο:

Διαβάστε πώς έληξε η απαγωγή του Άλαν Πουλίδο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.