Ανασχηματισμός εδώ και τώρα: Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται με δάφνες

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν και ποιοι έρχονται με τον ανασχηματσιμό;

Τα σενάρια για ανασχηματισμό μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές δίνουν και παίρνουν.

Το χαρτί “ανασχηματισμός” στους βουλευτές αποτελεί όπλο στα σχέδια του πρωθυπουργού για να περάσει τα σκληρά μέτρα από την βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί μετά την αξιολόγηση και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προς υπουργοποίηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

Μεταξύ των βουλευτών που ζητείται η τοποθέτησή τους σε θέσεις υφυπουργών ή αν. υπουργών είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Σ. Φάμελλος, Θ. Βακή θέτοντας υποψηφιότητα για τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού αλλά και εργασίας καθώς αναμένεται να αντικατασταθούν οι κ.κ. Ρ.Αντωνοπούλου και Σ. Αναγνωστοπούλου. Επίσης συζητούνται τα ονόματα των κ.κ.Συρμαλένιου, Σαντορινιού, Αραχωβίτη, Μπάρκα και Ηγουμενίδη καθώς των Αλ. Τριανταφυλλίδη και Ολ. Τελιγιορίδου για τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Β. Ελλάδας.

Ποιους βουλευτές “διώχνει” ο ανασχηματισμός, ποιοι μετακινούνται και ποιοι έρχονται

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξουν ανακατατάξεις στο υπουργικό συμβούλιο. Ο Ευ. Τσακαλώτος εάν δεν παραμείνει στην θέση του υπουργού Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα αντικατασταθεί από τον Γ. Χουλιαράκη.

Επίσης στη μαύρη λίστα των υπουργών που φέρονται να αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα εντάσσονται η Θ. Φωτίου, ο Δ. Μάρδας – λόγω των δηλώσεων του περί Σύριων επενδυτών- καθώς και ο Β. Αποστόλου για τον οποίο υπάρχει η εκτίμηση ότι δεν συνέβαλε ουσιαστικά στην αποτροπή των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Ο Γ. Κατρούγκαλος αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την ψήφιση του ασφαλιστικού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα τοποθετηθεί είτε στην θέση του αν. υπουργού Εθνικής Άμυνας είτε στο υπουργείο Παιδείας.

Ο Νίκος Φίλης συζητείται να μετακινηθεί από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Εργασίας ή στο υπουργείο Πολιτισμού ενώ ο Αριστείδης Μπαλτάς φέρεται να εγκαταλείπει το κυβερνητικό σχήμα. Ο Π. Κουρουμπλής συζητείται για το υπουργείο Υγείας κάνοντας δίδυμο με τον Γ. Πολάκη αν και ο Δ. Ξανθός έχει την εμπιστοσύνη του Μαξίμου αλλά δεν αποκλείεται να βρεθεί εκτός κυβέρνησης λόγω των ισορροπιών του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Τη θέση στο υπουργείο Εσωτερικών διεκδικούν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Π. Σκουρλέτης εάν τελικά αποφασίσει να αποχωρήσει από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο Γ. Μουζάλας αναμένεται να αντικατασταθεί στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής από τον Δ. Βίτσα προκειμένου να ικανοποιηθεί και το αίτημα του Π. Καμμένου.

Ο κ. Μουζάλας εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί σε υπουργικό θώκο παρά τω Πρωθυπουργό για τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής. Σταθερές αξίες ακόμα και στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι οι κ.κ. Ν. Παππάς, ο Γ. Σταθάκης (υπουργείο Ανάπτυξης), ο Χρ. Σπίρτζης(υπ. Υποδομών) και Αλ. Φλαμπουράρης. Ο Πάνος Καμμένος φέρεται να τοποθετείται ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Διαβάστε πώς εξαφανίζει ο Τσίπρας με τον ανασχηματισμό τους βουλευτές αντάρτες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.