Μεταγραφή βόμβα Τσίπρα για πρώην υπουργό: Ποιο υπουργείο της δίνει στον ανασχηματισμό

Ποια πρώην υπουργό κάνει… μεταγραφή ο Αλέξης Τσίπρας με τον ανασχηματισμό;

Με το… μυαλό στον ανασχηματισμό είναι υπουργοί, βουλευτές αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι εκτιμούν πως από τη στιγμή που θα «κλείσει» η αξιολόγηση ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε μια γενναία ανανέωση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας κατά καιρούς έχει κρούσει τον κώδωνα για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, διευκρινίζοντας ότι οι «συστάσεις» αφορούν όλα τα υπουργεία. Έχει, μάλιστα, προειδοποιήσει ότι «όλοι κρινόμαστε με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια απ’ ότι οι προκάτοχοί μας».

Αρκετοί θα αναγκαστούν να αποχωριστούν τις καρέκλες τους. Ο πρωθυπουργός ήδη έχει στο συρτάρι του σημειώματα με τις επιδόσεις των περισσοτέρων και βαρύνουσας σημασίας θα είναι οι εισηγήσεις του Γενικού Γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Καλογήρου.

Ο κ. Καλογήρου γνωρίζει, από πρώτο χέρι, την απόδοση των υπουργών καθώς εκ της θέσεώς του “ελέγχει” ποιοι υπουργοί, αναπληρωτές ή υφυπουργοί καταφέρνουν όχι μόνο να νομοθετούν αλλά, κυρίως, να είναι και παραγωγικοί, δίχως να καλείται, κάθε λίγο και λιγάκι, να βγάλει ο ίδιος “το φίδι από την τρύπα”.

Ο 40χρονος δικηγόρος Μ. Καλογήρου έχει αποδειχθεί άνθρωπος ειδικών αποστολών και χαίρει ευρείας εκτίμησης από το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Ολική επαναφορά;

Την επαναφορά της στην κεντρική πολιτική σκηνή –και μάλιστα σε περίοπτη θέση– δρομολογεί η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ανασχηματισμό που σχεδιάζει ο Τσίπρας –αν φτάσει μέχρι εκεί– θα κάνει άνοιγμα στη … σοσιαλδημοκρατία με την τοποθέτησή της στο υπουργείο Υγείας.

Πέρα από το πολιτικό της διαμέτρημα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου διαθέτει σοβαρές κυβερνητικές περγαμηνές, αφού στην ίδια θέση είχε θητεύσει επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου!

Διαβάστε πώς ο ανασχηματισμός εξαφανίζει τους αντάρτες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.