Η κατάρα των Ωνάση χτύπησε και την Αθηνά: Η σκιά, το ξεπούλημα και το τραγικό τέλος

Πώς η κατάρα των Ωνάση χτύπησε την Αθηνά;

Η «κατάρα» των Ωνάσηδων, που σκόρπισε τη δυστυχία και τον πόνο στα μέλη της δυναστείας, άγγιξε και την τελευταία απόγονο του παππού της, Αριστοτέλη…

Θλιμμένη, μελαγχολική και φανερά αδυνατισμένη, η Αθηνά, που δεν ήθελε παιδί γιατί φοβόταν τον θάνατο, έγινε παγκόσμιο πρωτοσέλιδο, με την ευτυχία της να γκρεμίζεται, αφού ο γάμος της με τον Βραζιλιάνο ιππέα, Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο,έχει λήξει μάλλον οριστικά.

Η Αθηνά και ο Αλβάρο έχουν πάψει να ζουν μαζί, εκείνος έχει σβήσει τις φωτογραφίες τους από το Instagram και εκείνη δεν φοράει πια το δαχτυλίδι του γάμου της.Έχει κλειστεί στο πολυτελές ανάκτορό της, στην Αμβέρσα του Βελγίου, και προπονείται καθημερινά στην ιππασία, προκειμένου να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας με τα ελληνικά χρώματα (είναι γραμμένη στα δημοτολόγια του Δήμου Αθηναίων και έχει ελληνικό διαβατήριο), κάτι, όμως, που μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, οι οποίες την έχουν καταβάλει.

Η κόρη της Χριστίνας Ωνάση και του Γάλλου «playboy»,Τιερί Ρουσσέλ, με τα δύσκολα και μοναχικά παιδικά χρόνια, στα 11 χρόνια έγγαμου βίου δεν θέλησε να κάνει παιδί, κάτι που –σύμφωνα με τους ανθρώπους που τη γνωρίζουν– αποτελεί σαφή ένδειξη της ψυχοσύνθεσής της, η οποία είναι βαθιά επηρεασμένη από την «κατάρα» της οικογένειας, σύμφωνα με την οποία όλα τα μέλη της τα καταδιώκει ο ξαφνικός θάνατος.

Σκιά του εαυτού της

H τελευταία της «επίσημη» εμφάνιση ήταν περίπου πριν από έναν μήνα, στον γάμο της αγαπημένης ετεροθαλούς αδελφής της, Σαντρίν, στη Γαλλία. Έδειχνε πολύ αδύνατη, λαμπερή μες στη ροζ σατέν τουαλέτα της παράνυμφου, αμήχανη, στην πρώτη πραγματική επαφή με τον πατέρα της έπειτα από 10 χρόνια αποξένωσης και δικαστικής διαμάχης.

Η Αθηνά-Ελένη Ρουσσέλ-Ωνάση γεννιέται στις 29 Ιανουαρίου του 1985 στο Παρίσι. Είναι ένα όμορφο, γελαστό μωρό, με σκούρα μάτια. Η μητέρα της, η Χριστίνα, την αγαπάει παθολογικά. Τη φωνάζει «κούκλα» ή «Τίνα»,την παραχαϊδεύει, γεμίζει τις ντουλάπες της με babyDior, ξοδεύει πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια σε πανάκριβα συστήματα ασφαλείας, κάμερες, σωματοφύλακες, νταντάδες και νοσοκόμες.

Όμως δεν αγοράζει την ευτυχία. Λίγους μήνες μετά τη γέννηση της Αθηνάς, ο πατέρας της, Τιερί Ρουσσέλ, αποκτά και έναν γιο, τον Έρικ, με την τότε ερωμένη και νυν σύζυγό του,Γκάμπι Λαντχάγκε, με την οποία διατηρεί δεσμό από τη δεκαετία του ’70.

Όταν η Χριστίνα το μαθαίνει, καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες για να σώσει τον γάμο της. Νομίζει πως σχεδόν τα έχει καταφέρει έως ότου, τρία χρόνια αργότερα, ο Τιερί αποκτά και δεύτερο παιδί με την Γκάμπι, τη Σαντρίν. Το γυαλί ραγίζει. Το διαζύγιο του ζευγαριού εκδίδεται τον Οκτώβρη του 1987.

Το τραγικό τέλος της Χριστίνας

Ο Νοέμβρης του ’88 θα βρει τη Χριστίνα στην Αργεντινή, να μιλάει στο τηλέφωνο με την Αθηνά, η οποία έχει μείνει πίσω στο Ζινζί, ένα γραφικό ελβετικό χωριουδάκι, σε αυστηρή φύλαξη. Η Τίνα κλαίει, της λείπει η μαμά της, την ενοχλεί μια μικρή ωτίτιδα, η νταντά της είναι λίγο αυστηρή.

Για να την παρηγορήσει, η Χριστίνα της υπόσχεται πως σε καμιά δεκαριά μέρες θα είναι πάλι μαζί και δεν θα χωρίσουν ποτέ πια. «Αθηνά, να είσαι καλή», της λέει πριν κλείσει το τηλέφωνο. Δύο μέρες αργότερα, στις 19/11/88, η Χριστίνα Ωνάση θα βρεθεί νεκρή, μέσα στην μπανιέρα της στο πανάκριβο «ΤortugaClub», όπου έμενε φιλοξενούμενη της οικογένειας Τσομλεκτσόγλου. Πίσω στο Παρίσι, η Αθηνά θα περιμένει άδικα μια μαμά που δεν έρχεται…

Στα 18 της, στη σχολή ιππασίας του NelsonPessoa, στις Βρυξέλλες, γνωρίζει τον άντρα της ζωής της: τον Βραζιλιάνο ιππέα και, πλέον, κάτοχο δύο χάλκινων μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και του Σίδνεϊ, Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο. Toν ερωτεύεται ακαριαία. Ο Tιερί, φυσικά, αντιδρά: Τι δουλειά έχει η κόρη του με έναν άγνωστο τριαντάχρονο «playboy», ο οποίος, μάλιστα, έχει σχέση και παιδί με ένα μοντέλο από τη Βραζιλία;

Ωστόσο, η Αθηνά είναι κουφή, τυφλή, ερωτευμένη. Η κόντρα θα κορυφωθεί, όταν η μικρή φεύγει από το σπίτι και στρέφεται δικαστικά κατά του πατέρα της, ζητώντας να της επιστρέψει τη διαχείριση της περιουσίας της. Στο τέλος μιας μακράς και πολυέξοδης κόντρας, που θα λήξει με εξωδικαστικό συμβιβασμό, η Αθηνά παίρνει πίσω τα χρήματά της, οι σχέσεις με τον Tιερί και την οικογένειά της «παγώνουν» και το Ρουσσέλ φεύγει από το επίθετό της. Επιστρέφει το Ωνάση.

Ο μυθικός γάμος στο Σάο Πάολο

Στις 3 Δεκεμβρίου 2005, η Αθηνά Ωνάση και ο Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο ανταλλάσσουν γαμήλιους όρκους σε ένα Μουσείο Τέχνης στην πιο αριστοκρατική περιοχή του Σάο Πάολο, μέσα σε ένα πανδαιμόνιο που δημιουργούν οι 750 διάσημοι καλεσμένοι, οι 450 άντρες της ασφάλειας και οι ορδές των παπαράτσι που πασχίζουν να «κλέψουν» πλάνα από την τελετή.

Η Αθηνά κληρονόμησε τη μητέρα της, δηλαδή την περιουσία που είχε αφήσει στη Χριστίνα η Τίνα Λιβανού, καθώς και το ήμισυ της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση που της αναλογούσε. Τη διαχείριση του κληροδοτήματος είχε αναλάβει η διοικούσα επιτροπή του Ιδρύματος Ωνάση, σύμφωνα με την αρχική επιθυμία του Ωνάση (και αργότερα της Χριστίνας), ενώ ο Tιερί διαχειριζόταν μόνο το ποσό που εισέπραττε για τα προσωπικά έξοδα της κόρης του. Συνολικά, περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια σε 11 χρόνια, τα οποία, όπως λέγεται, διοχέτευσε κυρίως σε αποτυχημένες επενδύσεις.

Πουλάει τα πάντα η «χρυσή» κληρονόμος

Μόλις ενηλικιώθηκε η Αθηνά, η κληρονομιά της τότε–γύρω στα 800-900 εκατομμύρια δολάρια– περιήλθε, επιτέλους, στα χέρια της. Αρχικά, τη μεταβίβασε σε ένα τραστ υπέρ του πατέρα της και κατόπιν, ίσως και με την ευγενική υπόδειξη του Ντόντα, τη ζήτησε πίσω. (σ.σ. για να επιστρέψει τη διαχείριση, ο Tιερί λέγεται ότι εισέπραξε περί τα 90 εκατομμύρια δολάρια!).

Έκτοτε, η «χρυσή» κληρονόμος πουλάει τα πολύτιμα ακίνητά της για να συγκεντρώσει ρευστό. Ήδη, από το 2006 είχε αποφασίσει να πουλήσει το ρετιρέ στην Αvenue Foch του Παρισιού, στο οποίο είχε μείνει ο Ωνάσης με την Κάλλας, όπως και τη βίλα Cristal στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας, μαζί με πίνακες και κοσμήματα της μητέρας της, τα ακίνητα της Γλυφάδας και το ιδιόκτητο νησί της.

Μόνο από την πώληση του Σκορπιού υπολογίζεται ότι εισέπραξε γύρω στα 120 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία, βεβαίως, εξανεμίζονται ταχύτατα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συνολική περιουσία της, σήμερα, δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Λέγεται, χωρίς να επιβεβαιώνεται επίσημα, πως σε τμήμα της περιουσίας της συνδικαιούχος είναι και ο Αλβάρο.

Διαβάστε γιατί χώρισαν οριστικά Αθηνά Ωνάση-Αλβάρο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.