“Σίγησε” ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι μετά από 26 χρόνια

Ανακατατάξεις έρχονται στα τηλεοπτικά, με αποκορύφωνα την προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με τις πληροφορίες για το κλείσιμο του MEGA να είναι όλο και πιο έντονες, η είδηση οτι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί κλείνουν δεν αποτελεί έκπληξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο τηλεοπτικός σταθμός OMEGA Television που εξέπεμπε στα νησιά των νομών Δωδεκανήσου και Σάμου… κατεβάζει ρολά, μετά από 26 χρόνια!

Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

Μετά από 26 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης νόμιμης λειτουργίας (ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός της περιοχής μας και ο 3ος πανελλαδικά που εξέπεμψε το πρώτο σήμα το 1990), η τηλεόραση OMEGA διέκοψε την επίγεια εκπομπή στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Όχι δεν ήταν “ξαφνικός θάνατος”, ούτε μας “έκλεισαν”.

Η απόφαση διακοπής της επίγειας ψηφιακής εκπομπής μέσω της DIGEA και του ΟΤΕ ελήφθη από το Δ.Σ. του σταθμού 2 εβδομάδες νωρίτερα, ύστερα από τις πολύμηνες άκαρπες προσπάθειες της διοίκησης, των μετόχων και του προσωπικού για αύξηση των εσόδων και μείωση των εξόδων ώστε η ψηφιακή επίγεια εκπομπή να συνεχιστεί.

Η τηλεόραση OMEGA από την πρώτη μέρα λειτουργίας της κράτησε τον τοπικό χαρακτήρα της επιχειρηματικότητας χωρίς καμία στήριξη από οποιονδήποτε, χωρίς δανεισμό, με ίδια κεφάλαια και με τον ακριβότερο και πιο σύγχρονο εξοπλισμό της περιφερειακής τηλεόρασης.

Η αύξηση της φορολογίας, η αύξηση του Φ.Π.Α. σε 23% (και σύντομα σε 24%), η επιβολή φόρου τηλεοπτικής διαφήμισης 20% (ο οποίος ενσωματώνεται στο κόστος της διαφημιστικής δαπάνης και μετά επιβάλλεται Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι), και η επιβολή του αγγελιοσήμου 21,5% (για διαφημιζόμενους με έδρα εκτός

Δωδεκανήσου και Σάμου), είχαν σαν αποτέλεσμα την αδυναμία ανταπόκρισης για διαφημιστική προβολή των επιχειρήσεων του νομού μας ακόμα και για τα οικονομικά πακέτα προβολής με κόστος ανά σποτ κάτω του 1,00€.

Με τα μηνιαία έξοδα να ξεπερνούν τα 10.000€ (DIGEA, OTE, ΔΕΗ, πνευματικά δικαιώματα τηλεοπτικών προγραμμάτων κτλ.) και τα ελάχιστα έσοδα από τις διαφημίσεις που αποτελούν τους μοναδικούς πόρους εσόδων, οι μέτοχοι της ΩΜΕΓΑ TV ΡΟΔΟΣ Α.Ε. (ιδιοκτήτρια εταιρεία του σταθμού OMEGA Television) χρηματοδοτούσαν αυτή την προσπάθεια το τελευταίο διάστημα παρέχοντας στους τηλεθεατές του σταθμού ένα πλήρες ενημερωτικό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με πολυέξοδες και αξιόλογες εσωτερικές και εξωτερικές παραγωγές και με την καλύτερη ποιότητα εικόνας/ήχου σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Η αδυναμία ανταπόκρισης του επιχειρηματικού κλάδου και των διαφημιστικών εταιρειών της περιφέρειας μας ή και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και η άγνοια/αδιαφορία, οδήγησαν το Δ.Σ. της εταιρείας στην λήψη της απόφασης για διακοπή της ψηφιακής επίγειας εκπομπής μέσω της DIGEA στους νομούς Δωδεκανήσου και Σάμου από την 1ή Μαΐου 2016 μέσω επιστολής προς την DIGEA, μετά από 26 χρόνια υγειούς παρουσίας στους τηλεοπτικούς δέκτες και τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Η τηλεόραση OMEGA σε καμία περίπτωση δεν έχει χάσει την δυνατότητα επαναλειτουργίας της επίγειας ψηφιακής εκπομπής αν τα οικονομικά δεδομένα αλλάξουν στο μέλλον.

Το πρόγραμμα της τηλεόρασης OMEGA εξακολουθεί να αναμεταδίδεται κανονικά μέσω διαδικτύου σε Smart TV, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablet μέσα από την ιστοσελίδα του σταθμού www.omegatv.net και σύντομα θα λειτουργήσει η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του σταθμού σε ποιότητα HD (High Definition).

Η τηλεόραση OMEGA θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους επιχειρηματίες την εμπιστεύτηκαν καθώς και όλους τους τηλεθεατές για την αγάπη και την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια και για τα αμέτρητα μηνύματα και τηλεφωνήματα που λαμβάνουμε από την 1ή Μάϊου.

Για την
OMEGA Television
ΜΥΣΤΙΛΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Πρόεδρος Δ.Σ.
ΩΜΕΓΑ TV ΡΟΔΟΣ Α.Ε.

Διαβάστε πώς η Digea σβήνει το σήμα του MEGA.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.