Σκάνδαλο ολκής με κόρη πρώην υπουργού και ξένο πρέσβη: Πώς παρενέβη ο Τσίπρας

Ποια το σκάνδαλο ολκής που ξέσπασε με κόρη πρώην υπουργού και τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα;

Ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα το 2012 Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες παρενοχλούσε σ εξουαλικά τις υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, ανάμεσα στις οποίες και την κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστηρίζει το «Πρώτο Θέμα» παρά τις καταγγελίες δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα, υπήρξε παρέμβαση για το θέμα και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τον Μάρτιο του 2013, που απέστειλε επιστολή στον Νικολάς Μαδούρο, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής:

«Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με το νέο πρέσβη στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

Να δώσει άμεσα εξηγήσεις

Για το θέμα τοποθετήθηκε και η Νέα Δημοκρατία, που με αφορμή το δημοσίευμα τονίζει πως η στενή σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον ηγέτη της Βενεζουέλας ήταν γνωστή, αλλά αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σ εξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες».

«Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες; Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις. Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης Αριστεράς» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν το πράσινο φως για τη λειτουργία οίκων ανοχής δίπλα σε ξενοδοχεία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.