Απάντηση έκπληξη Σημίτη στο ΒΗΜΑ: Μύλος στο ΠΑΣΟΚ

Ποια ήταν η απάντηση του Κώστα Σημίτη στο Βήμα για το ΠΑΣΟΚ;

Σήμερα, το Βήμα της Κυριακής, στο πρωτοσέλιδό του αναφέρει πως είναι επιθυμία πολλών ο Κώστας Σημίτης να αναλάβει ενοποιητικό ρόλο για την ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκάλεσε την απάντηση του πρώην πρωθυπουργού. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν συνεργάτες του «… ο Κώστας Σημίτης, έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη ενός ρεύματος μεταρρύθμισης από όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Η επισήμανση αυτή δεν σημαίνει και την ανάληψη οργάνωσης αυτού του έργου. Το συγκεκριμένο έργο ανήκει σε αυτούς που συμμετέχουν σήμερα ενεργά στην πολιτική ζωή και εκπροσωπούν τις διάφορες τάσεις της Κεντροαριστεράς».

Στο… ΠΑΣΟΚ, δεν είδαν με πολύ καλό μάτι το πρωτοσέλιδο του Βήματος. Μετά και την «απάντηση» του Κώστα Σημίτη, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ανέφερε τα εξής: «Κύκλοι που για δικούς τους λόγους, εδώ και καιρό, προσπαθούν να εμπλέξουν τον Κώστα Σημίτη, που αποτελεί κεφάλαιο για το χώρο, στην τρέχουσα πολιτική διαδικασία πήραν αποστομωτική απάντηση από τον ίδιο. Ελπίζω να αντιληφθούν, έστω και τώρα, ότι με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δεν συμβάλουν στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς αλλά τελικά εκτίθενται».

Να σημειωθεί ακόμη πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, επισήμανε ότι ο κατακερματισμός του χώρου είναι βλαπτικός για τη χώρα επειδή «η Κεντροαριστερά, το προοδευτικό κέντρο, η δημοκρατική παράταξη, όπως θέλετε πέστε το, είναι ο κορμός και ο εγγυητής της προοπτικής της χώρας».

Χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη «πολύ σημαντικό παράγοντα του χώρου» του οποίου η πρωθυπουργία συνδέθηκε με μια περίοδο μεγάλης ακμής και μεγάλων επιτυχιών, όπως είναι η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ. Εξέφρασε δε την κατανόηση του στην αρχική προσπάθεια του Σταύρου Θεοδωράκη να δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, πρόσθεσε όμως ότι τώρα δεν μπορεί να υπάρχει η αμφιθυμία, να συμμετέχει το Ποτάμι στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να συνομιλεί ταυτόχρονα με τους Φιλελεύθερους του Γκι Φέρχοφσταντ.

Διαβάστε τι αποκαλύπτει ο Κώστας Σημίτης στο βιβλίο του για Ανδρέα, γυναίκες και βόμβες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.