Ραγδαίες εξελίξεις: Τι ζητά η τρόικα από τον Κυριάκο. Προάγγελος εκλογών

Ολοταχώς προς εκλογές βαδίζει η Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει και το πρόσφατη αίτημα της τρόικας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δανειστές καταπάτησαν τις «κόκκινες γραμμές» του υπουργού Οικονομικών που αποτελούσαν αφορολόγητο, λίγες αποκρατικοποιήσεις, μη αναλυτική καταγραφή των επιπρόσθετων εφεδρικών μέτρων κ.λπ., όμως τώρα επιστρέφουν με νέο αίτημα.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, οι «θεσμοί» έχουν ήδη απαιτήσει να υπάρξει συναίνεση της μείζονος αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης στη λήψη των πρόσθετων διορθωτικών μέτρων, όπως ακριβώς είχαν ζητήσει και την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά στο 2ο μνημόνιο, το 2011.

Η τρόικα ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπογράψει το 4ο μνημόνιο, γεγονός που θεωρείται προάγγελος ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων με πιθανή κατάληξη τις εκλογές.

Μάλιστα, αν δεν συνυπογράψει η αντιπολίτευση τη δημιουργία του Μηχανισμού, τότε οι «θεσμοί» απαιτούν αναλυτική νομοθέτηση, με πλήρη καταγραφή των μέτρων που θα λαμβάνονται σε κάθε περίπτωση, με αυτόματες διαδικασίες και συγκεκριμένους κωδικούς του προϋπολογισμού.

Την ίδια στιγμή, η ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση του 3ου μνημονίου φέρνει και συνολικό ανασχηματισμό του οικονομικού επιτελείου, αφού ούτε τα βαριά φορομπηχτικά μέτρα αποφεύχθηκαν, ούτε η αναδιάταξη του χρέους ξεκίνησε.

Διαβάστε ποιοι θα πάρουν πόδι στον επικείμενο ανασχηματισμό του Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.