# 

(Δεν) έκλεισε (ακόμη) το MEGA: Το τελευταίο κόλπο Βαρδινογιάννη-Ψυχάρη-Μπόμπολα με τις τράπεζες

Ποιο το τελευταίο κόλπο των ΒαρδινογιάννηΨυχάρη με τις τράπεζες για την σωτηρία του MEGA;

Από μια λεπτή κλωστή κρέμεται το μέλλον του MEGA.

Το Mega δεν έκλεισε ακόμα και οι μέτοχοι παίζουν τα ρέστα τους για την έστω έσχατη σωτηρία του καναλιού.

Κατέβασαν τον πήχη οι τράπεζες στο ποσό που απαιτούν ως προκαταβολή έναντι αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στα 2,5 εκ Ευρώ από τα 4 εκ Ευρώ από τους μετόχους του Mega προκειμένου να αποδεσμευτούν άμεσα οι λογαριασμοί του καναλιού και με την προϋπόθεση της γραπτής δέσμευσης των μετόχων για κάλυψη της αύξησης.

Η απόφαση των τραπεζών δεν είναι άσχετη του γεγονότος ότι μετά από τιτάνια προσπάθεια παλαιών στελεχών του καναλιού τον τελευταίο μήνα έχουν εισρεύσει στους λογαριασμούς του Mega από πληρωμές διαφημίσεων περί τα 12 εκ Ευρώ.

Το ποσό αυτό εφ όσον αποδεσμευτεί καλύπτει τις τρέχουσες υποχρεώσεις (πλην τραπεζικών δανείων) αλλά και υποχρεώσεις επόμενων μηνών.

Εν τω μεταξύ πριν το σημερινό ΔΣ είχε προγραμματιστεί να γίνει συνάντηση των κυρίων Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να προχωρήσει η αύξηση ενώ ο κύριος Ψυχάρης βρίσκεται σε επαφή και με τον κ. Γ. Μπόμπολα.

Η πλευρά Ψυχάρη δηλώνει ότι έχει πρόθεση να βάλει 5 εκ Ευρώ αλλά την ίδια στιγμή ισχυρίζεται ότι δεν είναι σε θέση να το πράξει πριν από τα επόμενα Χριστούγεννα ενώ η πλευρά Βαρδινογιάννη για να μπει στην αύξηση επιθυμεί τη συμμετοχή και των τριών παλαιών μετόχων με βάση τα ποσοστά που έχουν σήμερα στο κανάλι.

Η συνεδρίαση του ΔΣ σε λίγη ώρα θα δείξει αν έχει επέλθει ο μεγάλος συμβιβασμός μετά από μια περίοδο διαφορετικών και συγκρουόμενων στρατηγικών από τους βασικούς μετόχους.

Διαβάστε το συγκινητικό μήνυμα του Θοδωρή Κολυδά για το τέλος του MEGA.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.