Κλείνει το Mega: Η on air ανακοίνωση των δημοσιογράφων [video]

Δείτε την ανακοίνωση των δημοσιογράφων του Mega για το κρίσιμο μέλλον του σταθμού.

Σήμερα το μεσημέρι μέσα από το δελτίο ειδήσεων, η Λίνα Δρούγκα προλόγισε το μήνυμα των δημοσιογράφων και των τεχνικών του Mega.

Η παρουσιάστρια είπε:«Κυρίες και κύριοι, θα παρακολουθήσουμε σε αυτό το σημείο το μήνυμα των δημοσιογράφων και των τεχνικών του MEGA που προχωρούν σε κινητοποιήσεις, δίνοντας παράλληλα τη μάχη της ενημέρωσης, ζητώντας να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους».

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν τα προβλήματα του τηλεοπτικού σταθμού Mega, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία του δέχεται από παντού τελεσίγραφα. Από τη Digea ότι θα προχωρήσει, λόγω χρεών, σε διακοπή εκπομπής σήματος, από την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν οι όροι για τις νέες άδειες και από τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να διασφαλιστεί η μελλοντική λειτουργία του καναλιού και από τις τράπεζες που ζητούν αξιόπιστο σχέδιο διάσωσης και πληρωμή δανείων.

Από το λογιστήριο του Τηλέτυπου οφείλουν να καταβληθούν εδώ και τώρα περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στη λειτουργία της επιχείρησης αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού Mega, όμως με τους τραπεζικούς λογαριασμούς μπλοκαρισμένους από τις τράπεζες χρειάστηκε… εξωτερική βοήθεια από μετόχους προκειμένου να πληρωθεί ακόμη και το δώρο του Πάσχα η μη καταβολή του οποίου συνιστά ποινικό αδίκημα.

Οι μέτοχοι δηλώνουν ότι καταβάλλουν προσπάθειες διάσωσης ενώ τυπικά εκκρεμεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη γενική συνέλευση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όμως τα προβλήματα σωρεύονται καθημερινά. Σύμφωνα με πληροφορίες, προειδοποιητική επιστολή στο MEGA έστειλε και η πάροχος ψηφιακού σήματος Digea, η οποία ενημερώνει ότι από την 1η Μαΐου είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει σταδιακά την υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, διαδικασία η οποία θα καταλήξει τις επόμενες ημέρες στην οριστική διακοπή.

Το κανάλι δεν έχει πληρώσει την εταιρεία-πάροχο του ψηφιακού σήματος τους τελευταίους έξι μήνες. Από την Κυριακή το σήμα του MEGA χάνει την ψηφιακή του ποιότητα, μέχρι σταδιακά να σβήσει τελείως. Οι τηλεθεατές αρχικά δεν θα αντιληφθούν τη δια­φορά, αυτή ωστόσο, προοδευτικά θα γίνει ορατή από τους πάντες.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ποιες οι δραματικές ώρες του Mega.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.