Όλα στον αέρα για MEGA: Σκληρό πόκερ από τους μετόχους, πού κατέληξε το ΔΣ. Απελπισία στους εργαζόμενους

Τι αποφάσισαν οι μέτοχοι για τις τύχες του MEGA; Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;

Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά για το MEGA και πιο δυνατό είναι αυτό της πτώχευσης.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο MEGA, με τις ελπίδες των εργαζομένων για μια βιώσιμη λύση που θα αφορά το μέλλον του Μεγάλου Καναλιού να αποδεικνύονται φρούδες.

Το ΔΣ που διήρκησε μόλις 15 λεπτά ήταν ένα ξεκάθαρα δείγμα των προθέσεων των μετόχων αλλά και των αποφάσεων που φαίνεται να έχουν ήδη ληφθεί.

Το παρασκήνιο είναι βαθύ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πλευρά Ψυχάρη δήλωσε ότι προτίθεται να βάλει 20 εκατ. ευρώ, ωστόσο τελικά κατέληξε στα πέντε, που είναι η αναλογία του στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Όσον αφορά τους μετόχους Μπόμπολα και Μάρη, το ποσό ανέρχεται στα 7,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει εμπλοκή με τον δεύτερο ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με τις στοιχηματικές εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, όλες οι πληροφορίες λένε ότι μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί στις σχέσεις Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα οι υποχρεώσεις του MEGA προς την εταιρεία παραγωγής «Άνωσι» του δευτέρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το χρέος του MEGA προς την εταιρεία ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ. Ο κ. Φιλιππόπουλος είχε προτείνει να αφαιρεθούν από το ποσό αυτό οι υποχρεώσεις που έχει ο «Πήγασος» προς το MEGA λόγω διαφημιστικής δαπάνης και τα υπόλοιπα να δοθούν σταδιακά, σε διάστημα τριών ετών.

Πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα αναφέρουν ότι ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος φαίνεται να έχει βάλει στο… συρτάρι την πρόταση του για σωτηρία του καναλιού με τις πληροφορίες από την συνέλευση να σημειώνουν τα λόγια του ως εξής:

«Εφόσον όλοι εγκαταλείπετε την προσπάθεια να σωθεί το MEGA, αποσύρω και ‘γω την προσπάθεια που έκανα να συμμετάσχω στην διάσωση του». Σε επικοινωνία που είχε το koolnews.gr με την πλευρά Φιλιπόππουλου τόνισαν πως η προσπάθεια δεν έχει εγκαταλειφθεί ενώ διαψεύδουν κατηγορηματικά την παραπάνω είδηση και δήλωση χαρακτηρίζοντας την ως «ράδιο αρβύλα» ή και υποβολιμαία προκειμένου να δυναμιτίσει το ήδη τεταμένο κλίμα.

Την Παρασκευή φαίνεται πως θα γίνει και η τελική συνάντηση των μετόχων μετά από δεκάδες αποτυχημένες και αδιέξοδες συζητήσεις μέχρι σήμερα.

Τόσο η τραπεζική αγορά όσο και τηλεοπτική έχουν μείνει άναυδες με το «τρενάρισμα» αυτό που αποδομεί και απαξιώνει το μεγαλύτερο ίσως brand name στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του MEGA έχει οριστεί για τις 15:30, ωστόσο αναμένεται να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του koolnews.gr, παρά το «κλίμα κηδείας» που επικρατεί από το πρωί στους διαδρόμους του καναλιού οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν έγγραφες ανακοινώσεις που θα περιγράφουν ποιο ακριβώς θα είναι το μέλλον του MEGA.

Τι σημαίνει τώρα το αδιέξοδο στο ΔΣ;

Κύκλοι του MEGA, που επιβεβαιώνονται και από τραπεζικές πηγές, σημειώνουν ότι η επόμενη μέρα, εάν το ΔΣ δεν βρει λύση ούτε την Παρασκευή, θα περιλαμβάνει για το κανάλι «είσοδο» των τραπεζών στην διοίκηση του σταθμού που ουσιαστικά σημαίνει μετοχοποίηση των δανείων,

Ερωτηματικό παραμένει και το τι θα συμβεί με τον ΔΟΛ και τον Πήγασο, δεδομένου ότι ευρέως κυκλοφορεί ότι τόσο ο Σταύρος Ψυχάρης όσο και ο Γιώργος Μπόμπολας είχαν «υποθηκεύσει» τα συγκροτήματα, συνδέοντας τη δανειοδότηση του Mega με τις μετοχές τους. Εάν, δηλαδή, τυχόν πτώχευση στο Mega θα φέρει ντόμινο εξελίξεων στα δύο ιστορικά συγκροτήματα, τα οποία ούτως ή άλλως δεν βιώνουν τις καλύτερες μέρες τους.

Διαβάστε τα σενάρια για πτώχευση του MEGA.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.