Εξελίξεις για τη Μικρή Μαντλίν: Ποια η τελευταία ελπίδα για την εύρεσή της

Ποιες οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν;

Εννέα χρόνια μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, οι Βρετανοί ερευνητές κάνουν μία τελευταία προσπάθεια εξεύρεσής της πριν κλείσουν οριστικά την υπόθεση.

Το ζεύγος Μακκάν, πριν από ακριβώς 9 χρόνια, έκανε διακοπές στην Πράια ντα Λουζ, στην Πορτογαλία. Εκείνο το βράδυ στοίχειωσε για πάντα τη ζωή τους, καθώς, εξαφανίστηκε από το δωμάτιό τους η μικρή Μαντλίν. Η 3χρονη – εκείνη την εποχή –κοιμόταν μαζί με τα δύο αδέρφια της στο δωμάτιο της οικογένειας. Όταν η μητέρα της επέστρεψε από το εστιατόριο που βρισκόταν για να ελέγξει τα παιδιά, η Μαντλίν δεν ήταν εκεί.

Όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, ο σερ Μπέρναρντ Χόγκαν Χόου, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας, αν δεν υπάρξουν σύντομα νέα στοιχεία, η υπόθεση θα κλείσει. Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, η αναζήτηση της μικρής Μαντλίν είχε κοστίσει μέχρι τον Ιούνιο του 2015 περισσότερα από 10.000.000 λίρες.

Η βρετανική έρευνα για την εξαφάνιση της Μάντλίν , που ονομάστηκε ‘’Επιχείρηση Grange’’, έχει μειωθεί δραματικά από το περασμένο έτος, όταν τα 30 άτομα που δούλευαν πάνω στην υπόθεση έφυγαν, και έμειναν μόνο τέσσερις.

Ο επικεφαλής της έρευνας Μικ Ντούθι (Mick Duthie), επιμένει στη θέση του λέγοντας: «Υπάρχουν ήδη εξελίξεις στις έρευνες, και οι πιθανότητες να βρούμε τη Μάντλίν είναι περισσότερες και ελπίζουμε να τη βρούμε ζωντανή. Υπάρχει αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει».

Τον Φεβρουάριο η μητέρα της Μάντλιν είχε δηλώσει ότι πιστεύει ότι η κόρη της είναι ζωντανή, καθώς πιστεύει ότι ο απαγωγέας δεν είναι δυνατόν να την πήγε μακριά από το διαμέρισμα τους. Έχουν υπάρξει εκατοντάδες θεωρίες όλα αυτά τα χρόνια για τι μπορεί να απέγινε η μικρή.

Υπήρχαν αναφορές ότι έφυγε από τη Πορτογαλία, την είχαν δει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ακόμα και ότι είχε πωληθεί σε ανάδοχη οικογένεια ή εγκληματική οργάνωση, όπως αναφέρει η Telegraph. Η μητέρα, μέχρι και σήμερα πιστεύει ότι η μικρή είναι κοντά και πολύ πιθανόν να μην έφυγε ποτέ από τη χώρα.

Οι Αρχές έχουν εξετάσει περισσότερα από 60 άτομα. Παγκοσμίως έχουν γίνει 8.685 αναφορές για την υπόθεση της Μαντλίν . Το 2013, οι ερευνητές εξέταζαν το ενδεχόμενο για πιθανή σύνδεση της εξαφάνισης με τους ζητιάνους που υπήρχαν στην πόλη και χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών.

Για την ιστορία, σήμερα η Μάντλιν είναι 12 χρονών.

Διαβάστε ποιος συνελήφθη για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.