Παρέμβαση Ομπάμα για Ελλάδα: “Η κρίση χρέους έχει αμβλυνθεί αλλά…”

Τι επεσήμανε ο Μπάρακ Ομπάμα για την Ελλάδα και το χρέος;

Σημαντική δήλωση από τον Μπάρακ Ομπάμα για την πορεία της οικονομίας στην Ελλάδα.

«Η ελληνική κρίση χρέους έχει αμβλυνθεί, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει στον οικονομικό τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από την Ιαπωνία, όπου συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής της G7.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση των ΗΠΑ μετά το Eurogroup της Τρίτης και αφορά στο ζήτημα του χρέους της Ελλάδας.

Με τη δήλωσή του αυτή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα δείχνει ουσιαστικά την ικανοποίησή του για όσα αποφασίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης.

Την ίδια στιγμή, την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου του G7 στην περιοχή της Ise -Shima της Ιαπωνίας.

«Είμαστε ευτυχείς που το Eurogroup κατάφερε να βρει μια συμφωνία τόσο μεταξύ των 19, όσο και με το ΔΝΤ» δήλωσε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Επιτοροπής υπενθύμισε ότι πέρυσι, στη Σύνοδο του Elmau, η Ελλάδα ήταν το πιο δραματικό θέμα στην ημερήσια διάταξη και τόνισε ότι σήμερα το θέμα αυτό έχει επιλυθεί και ότι τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, που ανακοίνωσε το Eurogroup, έχουν αρχίσει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Από την πλευρά του, ο Ντ.Τουσκ τόνισε ότι η συμφωνία του Eurogroup έστειλε ένα «ισχυρό μήνυμα σταθερότητας» για την Ελλάδα, την ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος σε αυτή την κρίση, μεταρρυθμίζοντας τη χώρα. H ελληνική τραγωδία δεν θα επανέλθει», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Διαβάστε ποιον κατηγόρησε ο Σόιμπλε στην Ελλάδα για το μνημόνιο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.