Τέλος οι Πανελλήνιες: Πώς θα μπαίνουν οι υποψήφιοι στο Πανεπιστήμιο

Πώς θα μπαίνουν οι υποψήφιοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά την κατάργηση των Πανελληνίων;

Τι κι αν βρισκόμαστε εν μέσω Πανελληνίων, το ενδιαφέρον των επόμενων ημερών… φαίνεται ότι θα μονοπωλήσει το πόρισμα του προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνη Λιάκου.

Μια πρώτη γεύση για αλλαγές στις Πανελλήνιες, θέμα που ο ίδιος έχει σηκώσει κάνοντας λόγο για καταστροφικό σύστημα, έδωσε σε πρόσφατες δηλώσεις του όπου μίλησε για αλγόριθμο που συνδυάζει την επίδοση των μαθητών με την ωριμότητα των επιλογών τους, αλλά και τον τόπο καταγωγής τους.

Την Παρασκευή θα δημοσιοποιηθούν οι προτάσεις του κ. Λιάκου, οι οποίες αναμένονται με μεγάλη προσμονή όχι μόνο για να δοθούν οι απαραίτητες επεξηγήσεις σχετικά με τον περίφημο αλγόριθμο, αλλά και για να τοποθετηθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις ιδέες του προέδρου του Εθνικού Διαλόγου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, στις προτάσεις του ο κ. Λιάκος μίλησε για έναν αλγόριθμο, ο οποίος θα υπολογίζει και κάποια άλλα κριτήρια εκτός από τις επιδόσεις, οι οποίες αυτή την στιγμή αποτελούν το μοναδικό «όχημα» για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα τόνισε ότι οι επιδόσεις θα αφορούν μόνο το ένα σκέλος και η επιλογή των σχολών το δεύτερο. Δηλαδή ένας μαθητής, ο οποίος δεν θα γράψει υψηλούς βαθμούς και θα δηλώσει ως πρώτη επιλογή μία χαμηλόβαθμη σχολή θα πρέπει, σύμφωνα με τον Κ. Λιάκο να εισαχθεί σε αυτήν, άσχετα αν υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι με μεγαλύτερη βαθμολογία.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες 2016.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.