Παρατράπεζα Δασκαλέα: Ποιοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο, γιατί στην ανάκριση συμμετέχουν Αμερικάνοι-Ρώσοι

Ποιοι συμμετέχουν στο σκάνδαλο της παρατράπεζας Δασκαλέα;

Από άνθρωπο της χρονιάς το 2012 στην Ουκρανία ο Γιώργος Δασκαλέας… στο εδώλιο του δικαστηρίου το 2016.

Η κρατική ασφάλεια προχώρησε σε συλλήψεις εμπλεκόμενων στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με την παρατράπεζα που έστησε ο Γ. Δασκαλέας και κατάφερε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να κάνει τζίρο πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.

Εκτός από τους πέντε συλληφθέντες η κρατική ασφάλεια και οι υπόλοιπες υπηρεσίες ερευνούν το ρόλο και άλλων προσώπων ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται και ένα πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Ο εν λόγω κρατικός υπάλληλος πλησίαζε μεγαλόσχημους επιχειρηματίες αλλά και πρόσωπα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που είχαν προβλήματα με το ΣΔΟΕ και τους έπειθε να επενδύσουν για σίγουρα και γρήγορα κέρδη στην παρατράπεζα του Δασκαλέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επίορκος κρατικός λειτουργός, έπαιρνε ένα μεγάλο ποσοστό από τα ποσά που κατέθεταν οι ανυποψίαστοι επενδυτές στον κουβά του Δασκαλέα.

Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων

Ανάμεσα στα πρόσωπα τα οποία ερευνά η κρατική ασφάλεια περιλαμβάνονται δύο χρηματιστές και ένας δικηγόρος που φέρονται να έχουν ενεργό ανάμειξη στην εγκληματική συμμορία που είχε στήσει ο Δασκαλέας.

Ερευνάται επίσης, ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο καθώς και δύο στελέχη ελεγκτικής εταιρείας στο Λονδίνο.

Το ενδιαφέρον για την ανάκριση είναι διεθνές. Στην Αθήνα βρίσκονται κλιμάκια Αμερικανικών, Βρετανικών, Ρωσικών, Ουκρανικών και Κυπριακών υπηρεσιών.

Μάλιστα οι Αμερικάνοι ζήτησαν επισήμως να ανακρίνουν οι ίδιοι τον Δασκαλέα και τους συνεργούς του για μια σειρά αδικημάτων, τα οποία έχουν σχέση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τη διακίνηση γυναικών από Ανατολικές Χώρες αλλά και χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Διαβάστε ποιος είναι ο Γιώργος Δασκαλέας που βγήκε άνθρωπος της χρονιάς 2012 στην Ουκρανία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.