Γιατί πραγματικά ο Πούτιν στο Άγιο Όρος: Το προσωπικό πρόβλημα και το τάμα

Γιατί πραγματικά βρέθηκε ο Πούτιν στο Άγιο Όρος; Ποιο το προσωπικό τάμα και πώς αξιοποιεί επικοινωνιακά την επίσκεψη;

Μετά τη συμφωνία κάτω από το τραπέζι Πούτιν-Τσίπρα, στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στον Άγιον Όρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η επίσκεψη Πούτιν στο Άγιο Όρος στη Μονή έχει καθαρά προσωπικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος πρόεδρος επιθυμεί να κάνει τάμα για ένα πολύ προσωπικό θέμα.

Οι στιγμές αυτές κατάνυξης του Πούτιν στο Άγιο Όρος δεν θα καλυφθούν από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Ενδέχεται να επιτραπεί η είσοδος σε ρωσικό κανάλι και στη συνέχεια, βάσει τακτικής που χρησιμοιείται από τη ρωσική διπλωματία, τα πλάνα και οι εικόνες να προβληθούν όταν αυτό κριθεί επικοινωνιακά αναγκαίο.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει στενή σχέση με τη θρησκεία και έχει απαπτύξει προφίλ ιδιαιτέρως πιστού ορθόδοξου χριστιανού.

Επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στο Άγιο Όρος, μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και με τον έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έφτασε στο λιμάνι της Τρυπητής υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με μπλόκα σε κάθε 100 μέτρα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Εκεί βρίσκονταν τρία ταχύπλοα και ήταν άγνωστο σε ποιο επιβιβάστηκε ο Πούτιν, για λόγους ασφαλείας, ενώ έχει απαγορευθεί η πρόσβαση σε τηλεοπτικά δίκτυα. Η Αθωνική πολιτεία έχει μετατραπεί σε «φρούριο».

Ήδη, εκεί βρίσκεται στο Όρος ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Ο Πούτιν στο Άγιο Όρος θα παραμείνει στις Καρυές μιάμιση ώρα, ενώ στον Ναό του Πρωτάτου θα γίνει η επίσημη υποδοχή, με προσφώνηση από τον πρωτοεπιστάτη, γέροντα Παύλο τον Λαυρεώτη.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναχώρησε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί από το Καβούρι, όπου διέμεινε, για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», απ’ όπου πέταξε για Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε γιατί ο Πούτιν έφαγε πόρτα από δύο ξενοδοχεία της Αθήνας και κατέληξε στο Apollon Divani.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.