Γιατί έρχεται ο Πούτιν στην Ελλάδα: Ποιους θα συναντήσει

Γιατί έρχεται στην Ελλάδα ο Βλαντιμίρ Πούτιν;

Στην Αθήνα φτάνει το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, συνοδευόμενος από πολυπληθή κυβερνητική αντιπροσωπεία και δεκάδες επιχειρηματίες.

Στις 16.30 ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στις 17.00 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί κατ” ιδίαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών.

Ο κ. Πούτιν επισκέπτεται την Ελλάδα στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Αγ. Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η ατζέντα των συνομιλιών των δύο ηγετών θα επικεντρωθεί:

στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός)

στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας
στη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

Ο Ρώσος πρόεδρος, κ. Πούτιν στις 20.05 θα αναχωρήσει για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η συνοδεύουσα Αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο «Divani Apollon».

Το Σάββατο επισκέπτεται το Άγιο Όρος

Για τη Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσει το Σάββατο ο Βλαντίμιρ Πούτιν με ειδική πτήση όπου στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» θα τον υποδεχθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναχωρήσει για το Λιμάνι της Τρυπητής και στη συνέχεια θα μεταβεί με σκάφος στις Καρυές όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προσκυνηματική μετάβαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Άγιο Όρος και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ανεπίσημη τελετή προπομπής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει με ειδική πτήση.

Διαβάστε γιατί ο Πούτιν δεν θα δει τον Εφραίμ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.