Ποιες 4 συνήθειες στο πρωινό παχαίνουν

Ποιες 4 συνήθειες στο πρωινό παχαίνουν;

Το πρωινό είναι το αγαπημένο μας γεύμα: είναι πολύ σημαντικό για τις δίαιτες, αλλά πρόκειται και για τις πρώτες μπουκιές που βάζεις στο στόμα σου όταν ξυπνήσεις.

Μπορεί να περιέχει τα πάντα, αρκεί να είναι σε σωστούς διατροφικούς συνδυασμούς.

Ένα ισορροπημένο πρωινό όμως, μπορεί να κρύβει πολλές ανθυγιεινές παγίδες που όχι απλά σε εμποδίζουν να αδυνατίσεις, αλλά σε παχαίνουν κιόλας. Δες τι εννοώ.

1. Τρως συσκευασμένο πρωινό, αντί για κάτι φρέσκο

Ο μόνος τρόπος να βεβαιωθείς ότι δεν έχει συντηρητικά το πρωινό σου, είναι να το έχεις φτιάξει εσύ η ίδια, ή η μαμά σου, ή το αγόρι σου. Ακόμα και τα συσκευασμένα γιαούρτια με γεύση, έχουν σχεδόν οκτώ κουταλιές ζάχαρη, οπότε μάλλον είναι καλύτερο να φτιάξεις ένα τοστ.

2. Τρως λίγο ή καθόλου πρωινό

Αυτό σημαίνει πως το στομάχι σου θα μείνει άδειο και θα πεινάσεις νωρίτερα από την ώρα του μεσημεριανού, αναζητώντας σνακ που θα σε χορτάσουν. Φτιάξε ένα πρωινό με πρωτεΐνη και καλά λιπαρά που θα σε κρατήσει χορτασμένη για περισσότερες ώρες.

3. Χρησιμοποιείς πολύ λάδι όταν φτιάχνεις αυγά

Ενώ είναι εξαιρετικά για πρωινό, γρήγορα και εύκολα, μπορείς χωρίς καν να το καταλάβεις, ρίχνοντας πολύ λάδι ή προσθέτοντας πολλά τυριά και επεξεργασμένα κρέατα (πχ. μπέικον), να τα κάνεις τρομερά λιπαρά.

4. Βάζεις κρέμα και πολλά γλυκαντικά στον καφέ σου

Ξέχνα τα σιρόπια με γεύση και τη σαντιγί στον καφέ. Το θέμα είναι να ξυπνήσεις, όχι να καταναλώσεις τις θερμίδες μιας βδομάδας.

Διαβάστε τι πρέπει να τρώτε για πρωινό αν θέλετε να χάσετε κιλά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.