Απίστευτο: Γιατί ο πατέρας του 5χρονου που κατασπάραξαν τα ροτβάιλερ έχασε την κηδεία [vid]

Γιατί δεν ενημερώθηκε ο πατέρας του 5χρονου Στάθη για τον θάνατο του γιού του από τα ροτβάιλερ παρά μόνο δύο μέρες μετά το δυστυχές γεγονός;

Συντετριμμένοι είναι o πατέρας, ο παππούς και η γιαγιά του 5χρονου Στάθη, που έχασε τη ζωή του, ανήμερα του Πάσχα, μετά τα θανατηφόρα τραύματα που του επέφεραν, κυρίως στο πρόσωπο, δύο ροτβάιλερ, σε οικία που βρίσκεται στο χωριό Άργιλος.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως ο πατέρας, ο παππούς και η γιαγιά του 5χρονου Στάθη, δεν ειδοποιήθηκαν από κανέναν για το τραγικό συμβάν.

Ο πατέρας του 5χρονου Στάθη έμαθε για τον θάνατο του γιου του από τα ροτβάιλερ δύο μέρες μετά, με αποτέλεσμα να μην παρευρεθούν στην κηδεία. Οι γονείς του Στάθη είναι διαζευγμένοι.

Δεν χωρά το μυαλό τις φρικτές στιγμές πόνου και τρόμου που βίωσε λίγο προτού αφήσει την τελευταία πνοή του από την επίθεση δύο αγριεμένων ροτβάιλερ το πεντάχρονο αγόρι, ανήμερα το Πάσχα, στην Κοζάνη.

Η ιατροδικαστική εξέταση αποτυπώνει πώς κατασπαράχθηκε ο άτυχος Στάθης, που υπέστη πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο και τον τράχηλο από τα κοφτερά δόντια των σκυλιών, τα οποία άφησαν σημάδια ακόμη και στα κόκαλά του!

Το αγοράκι με τη μητέρα του είχαν επισκεφθεί το μεσημέρι της Κυριακής τον ιδιοκτήτη των σκύλων, με τον οποίο η γυναίκα διατηρεί φιλικές σχέσεις για να περάσουν μαζί το Πάσχα. Ξαφνικά οι γείτονες άκουσαν τον 5χρονο να βγάζει κραυγές πόνου, καθώς του είχαν επιτεθεί τα δύο ροτβάιλερ που ήταν κλεισμένα σε ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο, ενώ άλλα πέντε σκυλιά ήταν κλειδωμένα στην αποθήκη της αγροικίας. Οι μαρτυρίες όσων είδαν την τραγωδία να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους περιγράφουν σκηνές που προκαλούν ανατριχίλα. «Εκείνο που είδα είναι ένα σκυλί να τινάζει κάτι το οποίο δεν κατάλαβα ευθύς εξαρχής αν είναι παιδί ή αν είναι μπλούζα» είπε σοκαρισμένος ένας γείτονας.

Το αγγελούδι μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο Νοσοκομείο Κοζάνης, όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να το σώσουν. «Αυτό που αντίκρισα ήταν απερίγραπτο. Πρώτη φορά είδα γιατρούς να κλαίνε!» είπε μια γυναίκα, η οποία βίωσε λεπτό προς λεπτό την επίθεση που δέχθηκε το αγοράκι από τα σκυλιά. Το παιδί κηδεύτηκε χθες το πρωί στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοζάνης, ενώ την ίδια ώρα ο εισαγγελέας ασκούσε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του 72χρονου ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ που προκάλεσαν τον θάνατό του. Ο απόστρατος αξιωματικός, όταν συνελήφθη, δήλωσε συντετριμμένος για τον θάνατο του μικρού Στάθη, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Μυστήριο παραμένει πώς άνοιξε η πόρτα που συγκρατούσε τα σκυλιά μέσα στο υπόγειο του σπιτιού. Ο συνήγορος του 72χρονου Νίκος Κούρας δήλωσε ότι τα σκυλιά ήταν κλεισμένα: «Το πορτάκι για να βγουν από το υπόγειο όπου ήταν κλεισμένα τα σκυλιά δεν ανοίγει, αν δεν επέμβει ανθρώπινο χέρι. Δεν ξέρουμε πώς μετακινήθηκε ένας μικρός σωλήνας που συγκρατεί την πόρτα και βρέθηκαν τα σκυλιά στην αυλή».

Ο δικηγόρος πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το αγοράκι ξέφυγε από την προσοχή των δικών του: «Οι επισκέπτες την ώρα που έγινε το περιστατικό βρίσκονταν στο υπερυψωμένο ισόγειο μέσα στο σπίτι και δεν αντιλήφθηκαν το παιδάκι να βγαίνει στην αυλή και να πλησιάζει στο υπόγειο, όπου ήταν κλεισμένα τα σκυλιά, τα οποία είναι συνήθως φιλικά και άλλες φορές κυκλοφορούσαν ελεύθερα ανάμεσα στον κόσμο».

Ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ροτβάιλερ Ελλάδος Ηλίας Κανέλλος απέδωσε τη φονική επίθεση σε εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη, καθώς κρατούσε τα σκυλιά φυλακισμένα χωρίς επαφή με τον άνθρωπο. Οπως ορίζει η νομοθεσία, τα ροτβάιλερ ανέλαβε ο Δήμος Κοζάνης, που τα μετέφερε σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Διαβάστε ποιο μυστικό κρύβει ο 72χρονος ιδιοκτήτης ροτβάιλερ που σκότωσαν τον 5χρονο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.