“H Ryanair δεν σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια”

Ποια η βαριά καταγγελία για την αεροπορική εταιρεία, Ryanair;

Επίθεση στην αεροπορική εταιρεία Ryanair εξαπέλυσε το «Ποτάμι» με αφορμή την αγγελία που κοινοποίησε και αναζητά εργαζόμενους με συγκεκριμένα κριτήρια.

Σύμφωνα με το κόμμα της αντιπολίτευσης, η τακτική της Ryanair προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αφού με ανήθικο τρόπο επιλέγει τους εργαζομένους της, σε μια περίοδο που η ανεργία χτυπάει κόκκινο.

Διαβάστε την ανακοίνωση-καταγγελία του κόμματος για τη Ryanair:

«Απαράδεκτη θεωρούμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα την ανάρτηση αγγελίας για πρόσληψη προσωπικού που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλών ναύλων RyanAir, σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι εργαζόμενοι «θα πρέπει να είναι άνω του 1.57 σε ύψος, να μην φέρουν τατουάζ, και να προσέλθουν σε συνέντευξη ντυμένοι με επίσημο παντελόνι (οι άνδρες) και φούστα εώς το γόνατο (οι γυναίκες).»

Σε μια κοινωνία όπου η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο», με έντονα τα στοιχεία της κατάρρευσης, με εικόνες ντροπής και θλίψης, θεωρούμε τουλάχιστον ανήθικο μια εταιρεία να μη σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να επιλέγει εργαζόμενους όχι με αντικειμενικά κριτήρια μόρφωσης ή εμπειρίας, αλλά με κριτήρια ενδυματολογικού χαρακτήρα, κατάλληλου ύψους και τακτικές «παγκαλισμού» για το ορθό ύψος της φούστας.

Η συμπεριφορά της Ryanair εκτός από το ότι είναι παντελώς ανήθικη είναι και παράνομη κατά παράβαση του ν. 3304/2005 περί καταπολέμησης των διακρίσεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής καθώς και για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας, σύμφωνα με τις Οδηγίες 2000/43/ΕΚ του Συμβουλίου της 29ης Ιουνίου 2000 και 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2000» αλλά και κατά κατάφωρη παράβαση του ν. 4285/2014 περί εκδηλώσεων μορφών ρατσισμού.

Πέραν όμως όσων αναφέρονται παραπάνω, το πρόβλημα είναι κυρίως ηθικό σε μια εποχή που κάποιοι επιδεικνύουν τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν σαν τον τρελό του Μad Μax, που έχει την κάνουλα του νερού στην έρημο, την ανοίγει ελάχιστα και ίσα που πέφτουν κάποιες στάλες σε ένα καταδιψασμένο πλήθος εξαθλιωμένων ανθρώπων”.

Διαβάστε γιατί η Ryainair σταματά τις πτήσεις προς Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.