Σαμαράς σερβίρει, Μητσοτάκης εκτελεί: Ποιο το σχέδιο του πρώην Πρωθυπουργού

Πώς επηρεάζει τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς;

Εμφανής είναι η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στην χάραξη της γραμμής για το κόμμα της Συγγρού.

Μπορεί οι στενοί συνεργάτες του Μητσοτάκη και του Σαμαρά να υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των δυο ανδρών, πριν η ΝΔ αποφασίσει τη γραμμή που θα ακολουθήσει στην ψηφοφορία της Κυριακής, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Οχι μόνο υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρώην και νυν προέδρου της ΝΔ με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού αλλά ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε με κάθε τρόπο πως θα είναι λάθος να στηριχθούν τα «κόκκινα» δάνεια και το ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα λένε πως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος δεν άφησε κανένα περιθώριο ενω ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την ανακοίνωση που θα έβγαζε.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σε αυτή τη φάση τουλάχιστον ο Μητσοτάκης δεν θα ήθελε διχογνωμία εντός του κόμματος του.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εξάρει τις μεταρρυθμίσεις αλλά αυτή την περίοδο φαίνεται να συντάσσεται με την άποψη του προκατόχου του.

Πάντως ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και κυρίως αυτή του Κώστα Καραμανλή που σε κάθε περίπτωση δεν εμπλέκεται στα εσωκομματικά αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Το σίγουρο είναι ότι ο Σαμαράς από την ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ και μετά, την ανακοίνωση του για τον αγωγό ΤΑΡ και αυτή περί Νέμεσις.. για τον ΣΥΡΙΖΑ θα κλιμακώσει περαιτέρω τις δημόσιες παρεμβάσεις του με στόχο να εκθέσει τον Τσίπρα.

Βέβαια η πολιτική του δικαίωση δεν σημαίνει απαραίτητα και επιστροφή την ωρα που η ΝΔ εχει ενα νέο αρχηγό εκλεγμένο από 404.00 και πλέον πολίτες. Αυτό που απομένει να φανει είναι η αντίδραση Μητσοτάκη σε αυτό το power game που εξελίσσεται στη γαλάζια σκακιέρα την ωρα που ο αντιπρόεδρος του Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης ακόμα και ο Νικήτας Κακλαμάνης αλλά και άλλα στελέχη ζητούν σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή.

Διαβάστε πώς καίγεται το μισό σόι του Αντώνη Σαμαρά από τις νέες αποκαλύψεις από την λίστα Λαγκάρντ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.