Εξελίξεις για σουσάδικο, κοκαΐνη: Ονόματα-φωτιά στη λίστα. Διάλογοι

Ποιες οι εξελίξεις με το σουσάδικο της κοκαΐνης;

Ετοιμος να σπάσει τη σιωπή του ενώπιον των δικαστικών Αρχών είναι ο 52χρονος επιχειρηματίας, που συμμετείχε σε γνωστό sushi bar restaurant στο Κολωνάκι και ο οποίος καταζητείται για το κύκλωμα της κόκας στα μεγάλα σαλόνια!

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν γίνει συλλήψεις για την υπόθεση για την οποία σκάνε πλέον νέες «βόμβες» και ο 52χρονος επιχειρηματίας φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι είχε ρόλο-κλειδί.

Επειτα από «κρυφτό» τεσσάρων μηνών, ο επιχειρηματίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, είναι έτοιμος να παραδοθεί και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κατώφλι της 28ης τακτικής ανακρίτριας, στην οποία θα απολογηθεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», έχει ήδη κάνει τις πρώτες κινήσεις για να παρουσιαστεί ενώπιον των Αρχών και το επίμαχο ραντεβού στο ανακριτικό γραφείο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Η πολυαναμενόμενη απολογία του κατηγορουμένου ενδέχεται να προκαλέσει… τρόμο στους κοσμικούς κύκλους, καθώς οι καταγεγραμμένες συνομιλίες έχουν «κάψει» επιχειρηματίες και ηθοποιούς αναφορικά με το σουσάδικο της κοκαΐνης!

Ο 52χρονος φέρεται ότι είχε την επαφή με μέλη της αθηναϊκής «ελίτ», ενώ, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, τετ α τετ με πελάτες του κυκλώματος γίνονταν ακόμη και μέσα στο σουσάδικο.

Στην υπόθεση κατηγορούνται ότι εμπλέκονται συνολικά 11 πρόσωπα, τα περισσότερα κάτω των 25 ετών! Ηδη έχουν απολογηθεί εννέα, από τους οποίους οκτώ έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και ένας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τρανταχτά ονόματα

Στο πελατολόγιο του πολυμελούς κυκλώματος περιλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα του καλλιτεχνικού και του επιχειρηματικού χώρου. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που οι πελάτες έχουν καταγραφεί να εκλιπαρούν τα μέλη του κυκλώματος για ένα γραμμάριο κοκαΐνη!

Στην «καυτή» ατζέντα τους, όπως προέκυψε και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραφε επί περίπου έναν χρόνο ο υπερκοριός της Αστυνομίας, περιλαμβάνονται μία πασίγνωστη ηθοποιός, που έχει πρωταγωνιστήσει στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο και στο θέατρο, ένα στέλεχος αλυσίδας ξενοδοχείων, η σύζυγος πρώην ισχυρού άνδρα από τον χώρο των media, ένας επιχειρηματίας από το νησί των ανέμων, ο ιδιοκτήτης γνωστών καταστημάτων με είδη σπιτιού και άλλα πρόσωπα.

Μέχρι στιγμής, αρκετοί εξ αυτών έχουν «παρελάσει» με την ιδιότητα του μάρτυρα από το ανακριτικό γραφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικαστική λειτουργό έχει καταθέσει η σύζυγος του πρώην μιντιάρχη, η οποία έχει καταγραφεί να συνομιλεί με μέλος της εγκληματικής ομάδας ζητώντας του «προμήθειες».

Η ίδια, πάντως, φέρεται ότι αρνήθηκε ότι η συζήτησή τους αφορούσε ναρκωτικά. Τα μέλη του κυκλώματος, που είχε ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καταγράφονται τόσο σε μεταξύ τους συζητήσεις όσο και στις συνομιλίες τους με τους τακτικούς πελάτες τους, να χρησιμοποιούν κωδικές ονομασίες, προκειμένου να καμουφλάρουν τη δράση τους.

Ετσι, πελάτες «βαφτίζονται» ως «Παππούς», «Γαυράκος», «Δαίμονας», «Βάγγος», «Ηρακλής», «Κατέλης», «Τζώρτζης», ενώ οι ναρκωτικές ουσίες μετονομάζονται σε «λουλούδια», «παπάδες», «τσόκο», «κρεμούλα», «αβγά» και άλλα!

Η συνομιλία σοκ με την ηθοποιό

Μεταξύ των προσώπων που ενδέχεται να κληθούν ως μάρτυρες το ερχόμενο διάστημα είναι και η γνωστή ηθοποιός που φέρεται ότι απευθύνθηκε στον 52χρονο. Χαρακτηριστικός είναι ο μεταξύ τους διάλογος που είχε αποκαλύψει η «Espresso»:

ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Πού είσαι, στη Γλυφάδα;
52ΧΡΟΝΟΣ: Οχι, είμαι Κολωνάκι.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Εχω (ακατάληπτο) με έναν φίλο μου, πολύ αγαπημένο φίλο, ο οποίος θέλει κάτι να πιει.
52ΧΡΟΝΟΣ: Με τι είναι, μπορεί να ‘ρθει Κολωνάκι;
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Ε…
52ΧΡΟΝΟΣ: Πού είν’ αυτός;
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Αχ, Θεέ μου, τι έχω να κάνω, τώρα δεν μπορώ άλλο, ε, είναι στη… μαζί μου, έχουμε φύγει από κάπου και…
52ΧΡΟΝΟΣ: Ναι, πού είσαστε;
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Εχει βγει έξω να πάρει τσιγάρα. Εσύ τώρα πού είσαι; Εχεις κάτι;
52ΧΡΟΝΟΣ: Κολωνάκι είμαι, καλά είμαι.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Γι’ αυτό σου λέω, να έρθουμε να πάρουμε κάτι; Τι θα κάνουμε;
52ΧΡΟΝΟΣ: Πάρε με τηλέφωνο όταν είσαι κοντά.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Ρε παιδί μου, πώς μπορώ να έρθω, σε πέντε είμαι εκεί.
52ΧΡΟΝΟΣ: Στο Κολωνάκι, στον Λυκαβηττό, ρε παιδί μου, εκεί στο…
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Πού;
52ΧΡΟΝΟΣ: Στο (…), στο μαγαζί κοντά.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Ωραία, με ποιον είσαι;
52ΧΡΟΝΟΣ: Μόνος είμαι, ρε.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Αχ, μπράβο, αγάπη μου, τέλεια, οπότε σε παίρνω όταν φτάνω;
52ΧΡΟΝΟΣ: Ελα εδώ, μιλάμε από εδώ, ρε παιδί μου.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Τέλεια.

Διαβάστε ποια η αλήθεια για το σουσάδικο και τη διακίνηση κόκας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.