Απεργία ΜΜΜ Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Λεωφορεία 26 Μαΐου: Πότε θα κάνουν στάση εργασίας

Ποιες ώρες θα κάνουν στάση εργασίας τα ΜΜΜ Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ στις 26 Μαΐου;

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, Λεωφορεία, Τραμ και Τρόλεϊ η Αθήνα την Πέμπτη 26 Μαΐου λόγω στάσης εργασίας.

Στάση εργασίας στα ΜΜΜ Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, από τις 11.00 έως τις 16.00 θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 26 Μαΐου οι εργαζόμενοι προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Τα σωματεία Ηλεκτροδηγών και Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ σε κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν ότι «μετά την ψήφιση του περίφημου πολυνομοσχεδίου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», μπαίνει και επίσημα πλέον η σφραγίδα που ανοίγει το δρόμο των εκχωρήσεων σε ότι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο».

Προσθέτουν ότι «ο δρόμος αυτός είναι μακρύς, δύσβατος και αβέβαιος» και τονίζουν ότι «τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν σιγά σιγά στη μηχανή που τα μεταλλάσσει σε αγοραία προϊόντα που θα τα εκμεταλλεύονται – νομίμως – οι κρατικοδίαιτοι «επενδυτές», οπότε οι υπηρεσίες θα γίνουν απρόσιτες για τους μετακινούμενους πολίτες του μόχθου».

Στάση εργασίας και τα ΜΜΜ Τρόλεϊ και λεωφορεία στις 26 Μαΐου, από τις 11.00 έως τις 17.00, για να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι γενική συνέλευση.

Η απόσυρσή των λεωφορείων στα αμαξοστάσια θα αρχίσει σταδιακά από τις 10:30 ενώ η επαναφορά τους στους δρόμους θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 17:30.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αντιδρούν στην υπαγωγή των συγκοινωνιακών εταιρειών στο υπερ -Ταμείο καταγγέλλοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίησή τους θα αποφασίσουν στις συνελεύσεις τους τις περαιτέρω δράσεις τους.

Μάλιστα, η πρόταση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργία Μετρό Αθήνας στη γενική συνέλευση θα είναι «απεργίες επαναλαμβανόμενες με εκτίμηση της κατάστασης, παράλληλα με δράσεις και ενημέρωση με διάφορους τρόπους προς τους πολίτες τι ακριβώς σημαίνει το ξεπούλημα τον δημοσίων αστικών συγκοινωνιών».

Τέλος, την Τετάρτη 25/5 θα συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.