Ξαδέρφη Πολάκη: Πώς έβαλε τα μεγάλα μέσα – αθωώνεται για ναρκωτικά και θάνατο Μελίνας

Γιατί αθωώνεται η αναισθησιολόγος και ξαδέρφη του Παύλου Πολάκη για την κλοπή ναρκωτικών και τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας;

Συνεδρίασε το συμβούλιο στο υπουργείο υγείας όπου και εμφανίστηκε η ξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλοπή ναρκωτικών σκευασμάτων την οποία είχε διαπράξει και ομολογήσει η κα Πολάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) από τον Μάϊο του 2015, χαρακτηρίστηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ως «ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου» επισείωντας ποινή επίπληξης ή επιβολής χρηματικού προστίμου ή αφαίρεσης μισθού, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την σχεδόν αθώωσή της.

Η 7η ΥΠΕ ζητεί την παραπομπή της ειδικευμένης γιατρού, αναισθησιολόγου η οποία είχε εμπλακεί και στη μοιραία επέμβαση για κρεατάκια της τετράχρονης Μελίνας, «για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός κι εκτός υπηρεσίας». Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι «όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πειθαρχικού φακέλου η Νεκταρία Πολάκη αφαίρεσε με παράτυπο τρόπο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου 15 αμπούλες πεθιδίνης συνολικής αξίας 8,70 ευρώ».

Η κα Πολάκη είχε παρουσιασθεί στο πειθαρχικό και στις 19 Ιανουαρίου αλλά η υπόθεσή της είχε σταματήσει γιατί ο φάκελός της ήταν ελλιπής. Σύμφωνα με δηλώσεις τότε της κας Παγώνη προέδρου της ΕΙΝΑΠ, το νοσοκομείο Ηρακλείου έκανε αναφορά στην απώλεια των ναρκωτικών αλλά δεν ανέφερε το όνομα της αναισθησιολόγου. Η κα Παγώνη παρέπεμπε στο υπουργείο για να αναζητήσει αυτό τους υπέυθυνους για το ότι δεν ακολουθήθηκε σωστά η διαδιακασία.

Συνεπώς, στα μαλακά πέφτει η κ. Πολάκη, είτε της γίνει επίπληξη είτε μείωση μισθού. Σε μια εβδομάδα αναμένεται να γίνει γνωστή επισήμως η απόφαση, καθώς θα πρέπει να πρωτίστως καθαρογραφεί και να ανακοινωθεί στον αρμόδιο Υπουργό, Ανδρέα Ξανθό.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, δύο μέρες μετά τον τραγικό θάνατο της Μελίνας η 7η Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας έστειλε έγγραφο προς τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης, στο οποίο υπογραμμίζει πως «εδώ και εννέα μήνες δεν έχει προχωρήσει πειθαρχικά ο φάκελος της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».

Διαβάστε τι γνώριζε ο Πολάκης για την υπόθεση ναρκωτικών της ξαδέρφης του Νεκταρίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.